Međimurje Press
Političke stranke

Vukelić, Đapić i Ćorić pozvali na desno okupljanje po horizontali!

“Svjesni loše gospodarske i demografske situacije u državi kao i aktualnog političkog trenutka unutar naših granica ali i u našem okruženju potreba za desnim, domoljubnim, pravaškim, nacionalnim i demokršćanskim okupljanjem nema alternative”, riječi su kojima je otvorio konferenciju za medije bivši saborski zastupnik i glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

Konferencija za medije održana je u sklopu predstavljanja okupljanja političkih stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca navedenog svjetonazora kroz zajednički projekt DESNO.
Ista je održana dana 26.04.2018. s početkom u 10,30 sati u Općinskoj vijećnici Mali Bukovec u Varaždinskoj županiji.

Domaćin ove konferencije bio je član Predsjedništva HSP AS, predsjednik općinskog vijeća Mali Bukovec Zlatko Golec. Naglasio je da on kao i svi stranački dužnosnici i izabrani vijećnici s područja Varaždinske županije čvrsto stoje uz doc.dr.sc. Vlatku Vukelić i daju jednoglasnu i punu potporu širenju i osnaživanju političkog projekta DESNO, čiji je inicijator i sastavni dio i HSP AS.
“Samim tim, kao visoki stranački dužnosnik, ograđujem se od svih nestatutarnih, nelegalnih i politički neprimjerenih odluka stranačkog vrha koje kruže hrvatskom medijskim prostorom u zadnje vrijeme”, rekao je Zlatko Golec.

Anto Đapić iskoristio je prigodu te pozvao sve druge političke čimbenike na desnom političkom spektru da im se pridruže.
“Desni aktivizam je trenutno izvrsna i masovna pojava u Hrvatskoj koja mora biti popraćena snažnim političkim stranačkim organiziranjem. U tom pravcu poručujem i pozivam ovdje iz Varaždinske županije da nam se pridruže svi koji se osjećaju pozvanima na razgovore ne po vertikali, nego po horizontali“, između ostalog poručio je Anto Đapić.

Doc.dr.sc. Vlatka Vukelić još jednom je javno osudila kao povjesničarka politikanski istup svog kolege Hrvoja Klasića vezano uz hrvatske žrtve u mjestu Zrin. Poručila je da je relativizacija zločina nad Hrvatima također zločin.
U ime HSP AS i političke grupacije koju okuplja, dala je punu potporu organizaciji i provođenju referenduma za poništenje Istanbulske konvencije. Podsjetila je da je o istoj provedena javna rasprava, a narod je svoj jasan i nedvosmislen stav protiv njenog usvajanja izrekao u Zagrebu i Splitu.
“Ovdje okupljeni dali su javnu i nedvosmislenu potporu prosvjedima protiv Istanbulske konvencije. Isto tako dat ćemo maksimalni doprinos pri organizaciji najavljenog referenduma temeljem kojeg bi se ista poništila. Osobno sam sudjelovala u javnoj raspravi, te pokušala artikulirati stav javnosti da je ista neprihvatljiva. Narod je svoj stav iznio na prosvjedima u Splitu i Zagrebu, i mi ćemo poštovati volju naroda. ”, zaključila je konferenciju doc.dr.sc. Vlatka Vukelić.

Glasnogovornik: Dario Knežić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja