Međimurje Press
Političke stranke

Zbog ne provođenja zakona ugrožena je sigurnost svih u Međimurju

PRIOPĆENJE DEMOKRATA

Potpredsjednik Demokrata Matija Ladić komentirao je danas eskalaciju nasilja u Međimurskoj županiji: „Nemoćni smo, zbog ne provođenja zakona i površnosti institucija ugroženi su životi svih građanki i građana bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Teror nekolicine se ne smije tolerirati“.

„Svjedoci smo sve težem i napetijem suživotu između većinskog i manjinskog, romskog, stanovništva u Međimurskoj županiji. Tenzije su na vrhuncu, situacija polako eskalira, ponajprije zbog nekolicine kojoj je dozvoljeno da bude iznad zakona. Nije problem u romskoj zajednici već u sustavu koji ne kažnjava provođenje zakone“, naglasio je Ladić.

Potpredsjednik Demokrata je dodao, „Statistike govore o povećanju kriminaliteta kod romske nacionalne manjine, većinom maloljetnika koje se i nakon utvrđivanja krivice ne kažnjava primjereno počinjenom kaznenom djelu. Često svjedočimo krađama, nebrizi za malu djecu, maloljetničkim trudnoćama, a sustav šuti i tolerira kršenje zakona, ali ponajprije zatvara oči pred kršenjem prava djece i žena. To je sramota za Hrvatsku.“

„Stanje koje danas gledamo,problem je koji nastaje preko 20 godina i do sada se površno rješavao. Brojni prosvjedi, apeli, pisanja dopisa nije većinom dalo rezultate, a nadležna ministarstva šute, dok pojedini politički predstavnici Roma negiraju probleme ponašajući se kao lokalni šerifi. Tražimo hitnu reakciju nadležnih ministarstava i provođenje Ustava i zakona Republike Hrvatske. Svi građani Međimurja zaslužuju miran i siguran život“, naglasio je Ladić.

Regionalna podružnica sjever Demokrati 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja