Zona SJEVER

Predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI i nositelj liste za EU Parlament Radimir Čačić, danas, 2. svibnja, posjetio je Zonu Sjever u pratnji kandidata iz Varaždinske županije Natalije Martinčević, Tomislava Paljaka te kandidata iz Međimurske županije Ervina Vičevića.

– Varaždinska županija ima najnižu nezaposlenost u Republici Hrvatskoj, dva puta nižu od hrvatskog prosjeka i nižu od europskog prosjeka. Jedan od razloga je što smo realizirali ukupno toliko radnih mjesta europskim novcem koliko cijela Hrvatska zajedno. Istovremeno, Varaždinska županija je daleko najveći neto izvoznik u Hrvatskoj, na 10 milijardi izvoza 2,5 milijarde smo u suficitu. To nitko u Hrvatskoj do sada nije realizirao. – naglasio je Čačić.

Podsjetimo, Zona Sjever tada nazvana Slobodna zona Varaždin, osnovana je 2002. godine od strane Varaždinske županije, Grada Varaždina, Općine Trnovec Bartolovečki te komunalnih tvrtki Varkom i Termoplin odlukom tadašnjeg ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimira Čačića. Otkupljeno je ukupno cca 400 parcela od više od 900 vlasnika te je to najveća proizvodna zona u Republici Hrvatskoj s preko 15.000 metara kvadratnih. Većina korisnika u Zoni Sjever orijentirana je na tržište EU, a u navedenoj zoni zaposleno je preko 5% ukupno zaposlenih u Varaždinskoj županiji. EU_potpore_investicije_vz_zupanija eu_potpore_radna_mjesta_a3_format

MILJENKO OVČAR

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*