Potpisi još samo danas i sutra

Od srca zahvaljujemo svim Međimurkama i Međimurcima, na iskazanoj solidarnosti i svesrdnoj podršci koju već desetak dana pružaju našoj inicijativi, ističu u Koordinacijskom odboru „Inicijative „67 je previše“ za Međimursku županiju.

Važno je napomenuti da je referendumsko pitanje napisano u obliku zakonskog prijedloga! Što znači, ako referendum bude uspješan,  da će građani svojim glasanjem izravno usvojiti novi zakon!
Referendumsko pitanje, bude li usvojeno, postavit će dob za odlazak u mirovinu na 65 godina. Drugim riječima, poništit će planirano podizanje uvjeta za odlazak u mirovinu na 67 godina starosti. Time će se i prijelazno razdoblje za stjecanje prava na starosnu mirovinu sa 65 godina za žene produljiti do 2029. godine.

Referendumsko pitanje, bude li usvojeno, ublažit će trajno umanjenje (tzv. penalizaciju) prijevremenih mirovina. Umjesto 0,3 posto po mjesecu ranijeg odlaska u mirovinu, umanjenje će biti samo 0,2 posto. Drugim riječima, najveće umanjenje prijevremene mirovine, u slučaju odlaska u mirovinu pet godina ranije, više neće biti 18 posto nego 12 posto.

Zbog golemog interesa građana koji žele svojim potpisom podržati inicijativu „67 je previše“ iz koordinacijskog odbora inicijative za Međimursku županiju, obavještavaju sve građane da će njihovi volonteri aktivisti, ovaj petka i subote prikupljati potpise na slijedećim odobrenim lokacijama:
Čakovec:

Trg Republike, od 8,00 do 18,00 sati (petak i subota)
Kod trgovačkih centara: KTC, Galerija Sjever, Kaufland, od 8,00 do 16,00 sati (petak i subota)
Kod trgovačkog centra Lidl (na starom sajmištu, petak od 8,00 do 12,00 sati)
Kod ulaza u Županijsku bolnicu, od 8,00 do 16,00 sati (petak)
Prelog:
Kod placa, od 8,00 do 12,00 sati (subota)
Murske Središće:
Kod placa, od 8,00 do 12,00 sati (subota)
Goričan
Kod sportske dvorane Osnovne škole Goričan, od 16,00 do 19,00 sati (petak)

/Koordinacijski odbor inicijative „67 je previše“ za Međimursku županiju/

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*