medjimurjepress@gmail.com

Prosvjed u Varaždinu

Varaždinci prosvjedovali protiv gradskih vlasti zbog poskupljenja odvoza otpada

Dvjestotinjak građana okupljenih preko Facebook grupe „Varaždinsko smeće” prosvjedovalo je u subotu na glavnom varaždinskom trgu prosvjed zbog, kako ističu, drastičnog povećanja cijena zbrinjavanja komunalnog otpada i bezrazložnog povećanje cijena komunalne naknade.

“Mi smo sad dobili nove kante, sortiramo to smeće, a računi nam rastu. Konkretno, moj račun dosad je iznosio 64 kune, a sad je ‘otišao’ na 106 kuna. Ne vidim smisao toga,” izjavio je za medije Varaždinac Damir Šilec, koji se okupljenima predstavio kao organizator današnjeg prosvjeda.

Dodao je da su neki članovi grupe izradili prijedloge za kvalitetnije i jeftinije zbrinjavanje otpada, ali da tvrtka Čistoća za sada nije reagirala na njih.

Iako su organizatori prosvjeda u pozivu, kao i u letku koji su dijelili građanima, naveli da traže i ostavku varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka te njegovih zamjenika Zlatana Avara i Sandre Malenice, na prosvjedu to nisu tražili.

Glavni izvor nezadovoljstva je poskupljenje odvoza otpada, rekao je Šilec i dodao da su to u letku naveli “da se ljudi malo trgnu”, a da će ostavku ipak tražiti ako se nakon prosvjeda ništa ne dogodi.

Među prosvjednicima su bili i članovi političkih stranaka, Živog zida, SDP-a, stranke Pametno i Mosta nezavisnih lista.

Član Živog zida i član Skupštine Varaždinske županije Marijan Dominko je međutim rekao da iza ovog prosvjeda ne stoji politika već samo građanska inicijativa i da je on u grupi „Varaždinsko smeće” kao građanin. “Ja sam se samo priključio jer već dugo godina promatram gradsku scenu varaždinsku i nisam zadovoljan,” rekao je Dominko.

Među okupljenima je viđen je i saborski zastupnik Mosta iz Varaždinske županije Robert Podolnjak.

Varaždinski SDP i ogranak stranke Pametno javno su podržali prosvjed. Predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković kazao je kako je povećanje cijene odvoza otpada posljedica lošeg rada gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivanom Čehokom i da je nezadovoljstvo kulminiralo prosvjedom, a Dario Carev iz stranke Pametno drži da je ostavka Čehoka nužna.

HINA-http://hr.n1info.com

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSEL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*