Međimurje Press
Politika i društvo

Puno kandidata, hoće li biti dovoljno birača!

Zahuktala se politička scena u Međimurju. Uz etablirane stranke, osnivaju se nove, slažu koalicije pripremaju liste, a sve u svrhu lokalnih izbora. Neki već objavama napadaju konkurente, neki mudro šute i čekaju pravi trenutak.

I dok je SDP jasno naznačuje svoje kandidate za župana i gradonačelnika Čakovca (Mario Medved i Stjepan Kovač), suparnički HDZ muku muči s prijedlogom za župana. U ispitnim anketama koje provodi Promocija Plus spominje se kandidatura Darka Horvata, iako se prvotno spominjalo ime uspješnog načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i to kao gotova stvar. Možda ni jedan ni drugi, nego netko treći, vremena još ima.

Pojedinci će svoje kandidature istaći i za mjesto gradonačelnika i župana. Župan Matija Posavec sa svojom nezavisnom listom ozbiljan je pretendent uz sadašnji status i na mjesto gradonačelnika. U bitku za grad uključit će se i nezavisni vijećnik Predrag Kočila koji slovi kao jedan od najvećih oponenata sadašnjeg gradonačelnika Stjepana Kovača. Na istoj liniji je i Darko Zver sa stankom Fokus koji ne krije svoje ambicije da stane na čelno grada. Zanimljivo je da se u preliminarnim ispitivanjima kao potencijalni gradonačelnici Čakovca spominju i Boška Ban Vlahek i Ljerka Cicidini koja je prije četiri godine konkurirala na to mjesto.

Propalim dogovorima SDP-a i župana Posavca nekima su se otvorile nove mogućnosti pa će tako županiju crveno pokušati obojati Mario Medved s Darkom Daniom, sadašnjim  načelnikom Općine Nedelišće, a koji je na parlamentarnim izborima čvrsto stao iz Čačićevih Reformista.

Staro novo lice Međimurske županije također sa svojom nezavisnom listom kreće na pohod prema županiji. Nakon nekoliko godina privatnog biznisa. na političku scenu vraća se Josip Posavec nekadašnji župan, što smo i najavili u ljeto prošle godine.

Mnogi drugi također osjetili snagu nakon “bacanje udice” za eventualno napuštanje funkcije sadašnjeg župana pa je tako više desniju ekipu oformio poznati međimurski poduzetnik Dejan Levačić. Kao novopečenima na političkoj sceni, pasala bi im koalicijska suradnja, koliko će i da li biti uspješni u pregovaranju, ostaje tek da se vidi.

Koje će poruke svi oni uputiti biračima kako bi ih uvjerili da su upravo on ili ona najbolji izbor za župana ili gradonačelnika, što će točno biti sadržaj njihove kampanje, saznat ćemo vrlo skoro.

Jedno je ipak sigurno, za pobjedu će biti presudno tko će na biralište izvući više novih, dodatnih birača, ali i neprijeporno. dosadašnji doprinos pojedinaca razvoju grada i županije.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja