Međimurje Press
Politika i društvo

Reakcija vijećnice Živog zida u Općini Dekanovec

Kako se putem jednog lokalnog tiskovnog medija javnosti sugerira krivi zaključak o mojem radu kao vijećnice, želim se osvrnuti na drugu sjednicu Općinskog Vijeća Opčine Dekanovec.

Na drugoj sjednici Općinskog vijeća Dekanovec trećina vijećnika (ne samo jedna vijećnica) podnijela je prijedlog da se sa dnevnog reda briše točka 4. pod nazivom „Donošenje odluke o porezima Općine Dekanovec“.

U prijedlogu odluke, između ostaloga, jasno je naznačeno da se radi o novom nametu porezu na nekretnine. Tekst odluke glasi:

„V. Porez na nekretnine

Članak 11.

(1) O porezu na nekretnine Općinsko vijeće Dekanovec donijet će posebnu odluku kojom će urediti utvrđivanje i naplatu poreza na nekretnine, te ostala pitanja.“

Što je točno načelnik Ivan Hajdarović htio naknadno objasniti oko toga poreza to zna samo on, ali mještanima Dekanovca je više nego jasno da bi njegovim provođenjem dobili teške i nepotrebne financijske obaveze. Štetnost navedenoga zakona potvrđuje i mišljenje vlade koja je porez odlučila ukinuti, svega dva dana nakon što je općinsko vijeće Dekanovec raspravljalo o istome.

Praćenje sjednica od strane novinarke traži ipak nekakvo minimalno razumijevanje materije.

Općinska vijećnica Živoga zida u Dekanovec

Snježana Sabolek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja