medjimurjepress@gmail.com

Sabor i Ovršni zakon

Ovih dana u Sabor je ponovo došao na dnevni red Ovršni zakon, zakon koji već godinama osiromašuje, raseljuje, raskučuje pa čak i legalizira pljačku građana Republike Hrvatske. Epidemija koronavirusa koja nas je zahvatila dodatno je ugrozila već ovršene građane te je bilo nužno donijeti promjene kako bi se oni zaštitili, kao jedna od najugroženijih skupina građana.

Trenutno se ovrhe ne vode na sudovima, pred javnim bilježnicima, a nema ih niti putem Financijske agencije (FINA), no zadnjim izmjenama “nepokrivene” su ostale ovrhe na stalnim primanjima, na plaći i mirovinama što bi se ovim izmjenama obuhvatilo. Udruga „Ovršni“ upozorila je Vladu Republike Hrvatske (RH) na ovaj veliki propust, propust kojim je Vlada RH „zaboravila“ na gotovu jednu trećinu svih ovršenih građana, i to veoma ugrožene skupine građana, a to su umirovljenici. Smatramo da su ove mjere i dalje nedovoljne te očekujemo od ove Vlade da donese jedino logično riješenje, a to moratorij na ovrhe i blokade na rok godinu dana. Također je vrijeme da Vlada kaže dosta pogodovanju bankama pa bi osim toga trebalo donijeti i moratorij na kredite kako bi naši građani, potrošači napokon mogli disati. Danas nije vrijeme za pogreške te su ove promjene nužne kako bi se zaštitili naši građani.

Sve navedeno vodi našem konačnom zahtjevu, a to je da se za vrijeme ove krize napokon napravi novi Ovršni zakon, kojem bude cilj naplata duga, a ne pogodovanje interesnim skupinama.

Udruga Ovršni

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*