SDP-ovci u posjetu korisnicima “Kuće mogućnosti”

Članovi Savjeta za zdravstvo SDP-a Međimurske županije Andreja Marić,  Jasna Rakić i Saša Rakić posjetili su i prigodnim poklonima obradovali stanare “Kuće mogućnosti” koja se nalazi u Čakovcu. Razlog posjeta bio je pružiti pomoć korisnicima tog projekta te iskazati podršku začetnici i koordinatorici tog projekta na području Međimurja gđi. Marini Hoblaj.

“Kuća mogućnosti” je projekt koji omogućuje stambeno zbrinjavanje mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, uz program mentorstva u cilju njihovog životnog osamostaljivanja. S navršenih 18 godina, ili najkasnije nakon završenog školovanja, korisnici socijalne skrbi moraju napustiti sustav. Većina njih u tom trenutku ne posjeduje siguran dom, hranu ni zaposlenje i u takvom stanju oni postaju potencijalne žrtve, a sav trud koje je društvo uložilo u njihovo odrastanje propada. Namjera je projekta da se korisnici  uz praktičnu pomoć u svakodnevnim životnim situacijama, nauče potrebnim životnim vještinama kako bi u dogledno vrijeme mogli voditi normalan samostalan život.

Prilikom posjeta tamo smo zatekli trenutne korisnike i stanare “Kuće mogućnosti”-Velimira, Gordana i Jasmina. Tijekom razgovora dotakli smo se njihove svakodnevnice te su nam ispričali svoje životne priče i poteškoće s kojima su se susretali u svojim domovima. Moramo naglasiti da su to izuzetno hrabri  i dobri dečki koji su odlučili uzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke i omogućiti sami sebi bolju budućnost. Njihovi životni putevi su različiti, ali san o boljem životu i kvalitetnoj sutrašnjici im je zajednički.

Toplo su nas dočekali i počastili palačinkama te pokazali i svoja kuharska umijeća. Sami održavaju kuću, uređuju i vrt iza kuće. Pokretačica projekta gđa Hoblaj naglasila je da im je svaka pomoć dobrodošla. Saznali smo i sami se uvjerili da im je kuhinja jedan od prioriteta te da je trenutna doslovno u raspadu, stara više od 30 godina. Uz pomoć dobrih ljudi, Grada Čakovca i Međimurske županije ovaj projekt diše punim plućima i ostvaruje rezultate i svrhu zbog kojega je i osmišljen. Rastali smo se uz obećanje da ćemo im mi iz Savjeta za zdravstvo SDP-a Međimurske županije  i SDP-a Međimurja uvijek biti na raspolaganju. Osim spomenute kuhinje, korisnicima treba i polaganje vozačkog ispita, kako bi mogli naći što bolji posao. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje i tvrtke da sponzoriraju i podrže ovakve hvalevrijedne projekte.

Ugodno druženje uz pozitivnu atmosferu, zaključili smo zajedničkom fotografijom za uspomenu.

(SDP Savjet za zdravstvo)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*