Silose Agrokora staviti pod poseban nadzor Robnih zaliha

HSP AS: Silose Agrokora staviti pod poseban nadzor Robnih zaliha kako nam se ne bi ponovila Đakovčanka!

Situacija u Agrokoru gdje se ne zna vlasnička struktura unutar tvrtki koje djeluju pod okriljem ovog koncerna, gdje su upitna založna prava i nejasna situacija oko samog „lex Agrokora“ koji štiti očito sve osim dobavljača, idealna je podloga da nam se dogodi nova afera poput one iz 2010. godine kada je nestalo žito u Đakovčanki koja je potom propala.

Jedna od najvećih mana hrvatskog naroda svakako je kratko pamćenje na zlo i zločine koji su nad njime počinjeni, a po pitanju gospodarskog kriminala, zbog samog načina kako je izveden, jedan od najvećih zločina svakako je nestanak žita iz silosa Đakovčanke. Prema izvješću inspekcije Državnog inspektorata, koja je provedena 18. prosinca 2009. nestalo je ukupno 26 tona žita, a 7 godina nakon tog događaja još uvijek nije utvrđeno gdje je nestalo žito!

Svakog dana vidimo kako na Agrokorove „ostatke ostataka“ prste stavljaju pojedinci, banke i lešinarski fondovi te smatramo kako je itekako primjereno upozoriti na mogućnost malverzacija pogotovo što smo već imali takav obrazac ponašanja u slučaju Đakovčanka!

Ovim putem HSP AS apelira na ministricu gospodarstva Martinu Dalić, kao i na ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da preventivno djeluju i budnim okom prate što se događa u silosima unutar sustava Agrokor kako nam se ne bi dogodila nova Đakovčanka te da se skladišni kapaciteti Agrokora, posebice silosi, stave pod posebni nadzor Robnih zaliha!

Predsjednik  HSP AS

Hrvoje Niče mag.oec.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*