Sa sjednice Županijskog odbora SDP-a

Na jučerašnjoj sjednici Županijskog odbora SDP-a Međimurske županije izraženo je umjereno zadovoljstvo rezultatima nedavnih lokalnih izbora, posebice zato što je ukupni broj vijećnika stranke, u općinskim i gradskim vijećima te Županijskoj skupštini, narastao sa 77 na 93, čime je povećan za punih 20 posto. Time je SDP pojedinačno najjača stranka u Međimurju, dok je zajedno s koalicijskim partnerima osvojio ukupno 140 mandata. Također, svi dosadašnji načelnici i gradonačelnici iz redova SDP-a zadržali su svoje pozicije, te osigurali stabilnu većinu u svojim vijećima.

Županijski odbor SDP-a također je ocijenio da sklapanje koalicije HNS-a i HDZ-a predstavlja prevaru birača koji su, na posljednjim parlamentarnim izborima, dali svoj glas Narodnoj koaliciji, posebice u Međimurskoj županiji i cijeloj Trećoj izbornoj jedinici. Razlozi kojima se opravdava ulazak HNS-a u HDZ-ovu Vladu jeftino su pokriće za kupnju fotelja i uhljebljivanje na račun izdanih birača.

U formiranju većine u Županijskoj skupštini zauzet će se jedinstveni stav i nastaviti suradnja sa svim partnerima iz koalicije „Zajedno za Međimurje“ (HSS, HSU, MDS i Laburisti), jer SDP respektira i poštuje sve obveze preuzete koalicijskim sporazumom i nakon što izbori završe. Pri tome će se voditi računa isključivo o najboljim interesima svih Međimurki i Međimuraca, kao i razvoja našeg kraja i razmotriti isključivo službeni prijedlozi sveobuhvatne suradnje.  Zbog toga se o javnoj ponudi međimurskog župana Matije Posavca da SDP preuzme mjesto predsjednika Županijske skupštine na Županijskom odboru SDP-a Međimurske županije nije ni odlučivalo, jer međimurski SDP ne zanima tek puka raspodjela fotelja već provedba programa i projekata.

(M.O.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*