Slike iz Čakovca koje su obišle svijet

Napisi i strah ulaska izbjeglica u Čakovec, jučer je odagnan na najbolji način. Koordiniranom akcijom svih revelantnih službi Grada Čakovca i županije.

Potvrda toga su izvješća koja su sa željezničke postaje Čakovec odaslana u svijet. Organizacija gotovo do savršenstva. U razgovoru novinara Međimurje Press-a s reporterom BBC-a izrečeno je sve: “This is news today the number one in the world. Rarely in the world are witnessing such an act of dealing with refugees. Do you really capable people, congratulations“. (Ovo je danas vijest broj jedan u svijetu. Rijetko kada u svijetu prisustvujemo ovakvom činu postupanja s izbjeglicama. Imate zaista sposobne ljude, svaka čast).

Slično nisu propustili izreći ni predstavnici UNHCR-a koji su već od podneva bili na mjestu događanja: “Vlada RH u svakom je trenutku znala što i kako reagirati u situaciji dok Mađarska zatvara svoju granicu. Kvalitetna komunikacija s Slovenijom pružila je nadu brojnim izbjeglicama koji žele na zapad. Ovo  u Čakovcu rijetko se može vidjeti. Organizacija i briga za svakog putnika, savršena je“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mnogi neznaju da iza svega stoje, daleko od očiju javnosti, sati kvalitetnih dogovora koje su vodili Matija Posavec župan Međimurske županije i Stjepan Kovač gradonačelnik Grada Čakovca sa premijerom Zoranom Milanovićem i ministrom Rajkom Ostojićem. Sve to koordinirali sa aktivnim, mobilnim službama na našem području. Rezultat svega bila su slike i tekstovi pohvale koja je jučer obišli cijeli svijet. Tako to rade Međimurci.

 

 

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*