Stiže večer horora

Noć vještica ili Halloween (Hallowe’en) je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a zapravo je skraćenica od All Hallows’ Eveili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih svetih). Slavi se prije svega u Irskoj, SAD-u, Kanadi, Puerto Ricou, Australiji iNovom Zelandu, a odgovara katoličkom blagdanu Svih svetih.

Noć vještica se najviše slavi u Americi, ali pod utjecajem američke filmografije sve se češće obilježava i kod nas, ponajviše u obliku Halloween partyja i izdubljenih bundeva – zaštitnog znaka tog dana. Velika zasluga za proširenje proslave Noći vještica pripisuje se redatelju John Carpenter koji je snimio horor na tu tematiku.

Kod nas još ne postoji navika proslave ovog praznika, ali ćete uvijek pronaći pokoji party, horor na televiziji ili bundevama ukrašen izlog. Glavni simbol Noći vještica su bundeve, ali i sve ono što može uplašiti ljude, maske i simboli koji se kod nas tradicionalno koriste za maškare.

Nitko se ne zabavlja na Noć vještica bolje od poznatih zvijezda koje za tu priliku uistinu daju sve od sebe. Vojska vizažista, frizera i stilista ovoga puta ima sasvim drugačiju ulogu – od poznatih zvijezda učiniti ružne starice i strašna čudovišta. Noć vještica, koja je posljednjih godina sve popularnija i u našim krajevima, dok je u Americi jedan od omiljenih praznika. Ona je dio njihove kulture i svi s nestrpljenjem iščekuju taj 31. listopada.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*