medjimurjepress@gmail.com

Stranka SIP Međimurje prijavljuje danas DORH-u zapovjednika JVP Čakovec

SUKOB INTERESA ZAPOVJEDNIKA JAVNE VATROGASNE POSTROJBE ČAKOVEC MLADENA KANIŽAJ

Danas prijepodne članovi SIP-a Branimir Bunjac, Milena Klobučarić i DragutinTaradi, održali su ispred JVP Čakovec konferenciju za novinare na kojoj su obrazložili zašto prijavljuju DORH-u Mladen Kanižaja zapovjednika JVP Čakovec.

Obrazloženje je dao Branimir Bunjac potpredsjednik stranke koji je naveo kako je Kanižaj odgovorna osoba za raspisani natječaj za radno mjesto vozača u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec od 16. srpnja 2018.g. Na to radno mjesto primljen je MIHAEL GRBAVAC član Upravnog vijeća JVP Čakovec, predsjednik Općinskog vijeća Vratišinec koje direktno financira JVP Čakovec, član Hrvatske narodne stranke i osoba koja nije ispunjavala uvjete navedene u natječaju. Konkretno, Mihael Grbavac nije i nema kod 95- KV vozač što je bio uvjet za zapošljavanje, ali je ipak primljen na radno mjesto ispred drugih kandidata koji su imali ispunjene sve uvjete.

JVP Čakovec i odgovorna osoba Mladen Kanižaj ubrzo su indirektno priznali krivnju jer su promijenili Pravilnik o zapošljavanju pa tako vozač u JVP postrojbi više ne mora biti KV vozač. Međutim, na taj način navedeni Pravilnik više nije u skladu s Zakonom o vatrogastvu.

Osim toga, kako navodi Bunjac, Mladen Kanižaj imenovao je Mihaela GRBAVCA svojim pomoćnikom, iako isti nije položio stručni ispit za tu dužnost. Bunjac je pozvao DORH da provjeri navedene podatke i ako se pokažu istinitima da postupi sukladno propisima radi zaštite interesa građana koji se javljaju na natječaje JVP Čakovec. Kkao je rekao,  prijava ide i Antikorupcijskom vijeću Sabora RH i  Međimurske županije.

Na kraju Bunjac je dodao kako  je sve prijavio županu i gradonačelniku, međutim isti su se oglušili. Porazna je činjenica da javni natječaji služe kao farsa. Nažalost kako je napomenuo to nije i prvi slučaj u JVP Čakovec. Tijekom 2015.g. na natječaju nije primljena osoba iz Novog Sela Rok (Mladen ROG) koja je imala apsolutnu kvalifikaciju da bude primljen. Zapovjednik Kanižaj dao je otkaz svom zaposleniku koji je sudskom odlukom vraćen natrag na posao, da bi potom protiv njega vodio sudski spor koji je izgubio, a koji je koštao preko 100.000 kuna našeg proračunskog novca. Isti slučaj dogodio se kada je raspisan natječaj za vatrogasca na koji je primljen sin dozapovjednika JVP Lod Luke Meglića koji je također član HNS-a i koji je primljen ispred niza kandidata koji su  imali bolje reference. Odlučila je opet članska iskaznica.

Ja sam postavio to pitanje županu Matiji Posavcu koji je oprao ruke iako je on delegirao gospodina Grbavca u Upravno vijeće ispred Međimurske županije. Govori kako je Međimurska županija europska, međutim mi upozoravamo gospodina Posavca s ovog mjesta da se takve stvari u Europi ne događaju. Tamo se zapošljava ne po stranačkoj pripadnosti, već obrazovanju i stručnosti.

Za kraj moram reći, da je Mihael Grbavec ne samo da nije snosio nikakve sankcije nego je unaprijeđen na mjesto pomoćnika JVP, iako ni za taj posao nema kvalifikacije jer nije položio stručni ispit – zaključio je Branimir Bunjac.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*