Sudjelujte u još jednoj Božićnoj priči

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec stalno vodi brigu o osobama oboljelima od najtežih malignih bolesti, koje se tijekom liječenja nađu u potrebi.  Nažalost među tim osobama ima i mnogo djece. Već deset godina,  zahvaljujući donacijama, pomažu u kupnji lijekova, transplantata ili medicinskih pomagala koje ne financira HZZO ( djelomićno ili u potpunosti) , provođenju studije, ispitivanja i istraživanja u suradnji sa bolničkim centrima i farmaceutskim kućama, pomažu u plaćanju troškova smještaja roditeljima oboljele djece koja se liječe u Zagrebu, te sufinanciraju troškove  dijagnostike i liječenja u inozemstvu. U proteklih deset godina prikupili su i utrošili oko 4.000.000 kuna za potrebe svojih članova.

Ovim putem obraćaju se zamolbom da svojim  novčanim prilogom ili proizvodom, sudjelujete u ostvarenju još jedne Božićne priče.  Naime volonteri Udruge svake godine za Božić obilaze oboljele članove u akciji „Pokažimo oboljelima da nisu sami“ te ih prigodno daruju paketima koje doniraju razni donatori.

Ove godine želja im je prikupiti 186 poklon paketa za djecu, svih dobnih skupina, a koja se liječe ili su bila liječena od teških malignih bolesti. To su djeca obitelji  niskog socijalnog statusa. Poklon pakete dijelit će u bolnicama, te obiteljima u kojima ima oboljele djece.

Ukoliko se i Vi odlučite za bilo kakvu donaciju, volonteri će se pobrinuti za transport i proslijediti darove onima kojima su najpotrebniji.

Kontakti:  091 508 84 86 Emil Vibović, predjednik ;  091 551 43 64 Anica Črnila, dopredsjednica; 099 215 19 41  Zdravko Golubić, tajnik; 098 921 84 32  Slavica Beti, članica UO UOLL-a. Udruzi možete pomoći i uplatom donacije na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: HR5123400091116005263 s pozivom na broj 02 251215.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*