Tema: Kombinacije lokalnih izbora 2017.

Glavni akteri: Stjepan Kovač, Matija Posavec, Mladen Novak, Mario Medved

Mogućnosti:

Stjepan Kovač – saborski zastupnik

Mario Medved- kandidat za župana

Matija Posavec-kandidat za gradonačelnika

Mladen Novak –župan

Razlozi:

  • Dvije struje ili tabora u SDP-u, jedna na stani Kovača, druga Novaka. Županijska organizacija podržava Novaka. U SDP-u po Statutu, općinske i gradske organizacije predlažu svoje kandidate. Novak očekuje i vjeruje da Gradski odbor Čakovca neće podržati Kovača. Krivo!
  • Matija Posavec oslobađa prostor županije Novaku i vodi grad Čakovec i time sebi osigurava i ulazak u Sabor (kao župan ne može). Priprema teren za Novaka, naravno, ako Gradska organizacija ne podrži Kovača. Plan propada. Kovač želi ostati gradonačelnik i saborski zastupnik. Dobiva podršku svoje baze.

Epilog:  Stjepan Kovač-gradonačelnik

Matija Posavec-župan

Mario Medved- zamjenik gradonačelnika

Mladen Novak -?

DO LOKALNIH IZBORA JOŠ JE DVA MJESECA. U POLITICI JE NEMOGUĆE MOGUĆE. PRESTROJAVANJE? Teško! Ima li Novak teoretsku mogućnost da Bernardić poništi odluku Gradske organizacije SDP-a Čakovca? I to je teško!

Čvorovi bi se kroz dva tjedna mogli rasplesti. Ili ne?

(rd)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. dr.sc.Predrag Kočila Reply

    Kombinacije svakojakve, ali ste zaboravili spomenuti da će biti kandidata i za župana i za gradonačelnika i iz drugih opcija, a ne samo iz ovih nabrojenih. Zašto ste toliko uvjereni da će upravo netko od njih pobijediti? Dopustite mogućnost da bude netko drugi župan i gradonačelnik.

  2. Međimurje Press Reply

    Naravno da nismo zaboravili, uz svo dužno poštovanje prema svim potencijalnim kandidatima, ali to nije bila tema ovog napisa.

Komentiraj

*