medjimurjepress@gmail.com

U raljama države

TU, PORED NAS!

Vladimir Smrtić iz Čakovca bio je deložiran iz jedine nekretnine (iako je bivša predsjednica tvrdila kako nije moguće biti izbačen iz jedinog doma), 28.09.2017.g. te je zbog velikog stresa završio je u bolnici na psihijatriji gdje je boravio 43 dana.

Nakon izlaska iz bolnice obratio se centru sa socijalnu skrb Čakovec gdje su mu 19.12.2017. odbili njegov zahtjev za stambeno zbrinjavanje, a sve se svodi na to da g. Smrtić nije dragovoljno predao svoju nekretninu kupcu jer po zakonu samo u tom slučaju ima pravo na plaćenu stanarinu 18 mjeseci na teret države.

Udruga “Ovršni ustanak” ovim putem apelira na pojedine političke stranke da ukoliko ne mogu pomoći građanima, neka ne odmažu i neka se ne promoviraju na jadnim ljudima kojima na taj način samo nanose štetu i dodatne troškove. Ujedno pozivaju i sve one građane koji se nalaze u situaciji da mogu ostati bez jedinog doma, da im se jave na vrijeme, prije nego dođe do dražbe, kako bi zajedno pokušali pronaći riješenje.

Gospodin Smrtić sada živi u sobici od 20 m2 sa kupaonicom. Taj prostor je jednostavno preskučen za jednog čovjeka. Prima mirovinu od 1.944,95 kn. od toga mu na ovrhu ode 486,22 kn te mu ostaje 1.457,73 kn. od čega plaća još i dopunsko zdrastveno osiguranje i 1600 kn stanarine sa režijama. Naravno da mu taj iznos nije dovoljan niti za stanarinu a kamoli za preživjeti čitav mjesec.

Svaki čovjek zaslužuje drugu šansu pa tako i gospodin Smrtić. Udruga Ovršni ustanak započela je razgovor sa pročelnikom Grada Čakovca, a nadaju se i uključenju gradonačelnika g. Stjepana Kovača kako bi se pronašao dostojanstven smještaj g. Smrtiću koji će mu omogućiti normalan život

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*