medjimurjepress@gmail.com

Vlada odbila svih 13 oporbenih amandmana na rebalans, među njima i 4 za Međimurje

Početkom današnje sjednice Sabora, zastupnica iz Međimurja Boška Ban Vlahek u svojem je govoru istaknula pitanje zdravstva, rekavši među ostalim da bi svi trebali imati jednak pristup zdravstvenoj skrbi. Govorila je o 1,4 milijardi kuna za rebalans, vezano uz dug veledrogerijama.

– Netko je od toga dobio više stotina milijuna kuna, a netko niti lipe. Po kojem su kriteriju raspoređena te sredstva. Da li HZZO i Vlada nagrađuju neplatiše, a kažnjavaju one koji redovito plaćaju svoje obveze? Hoće li nam svi građani biti jednaki i pristup prema svima jednak. Moraju biti jasni kriteriji, vidljivi ciljevi te mora postojati efikasnost, tako ćemo spriječiti da se u zdravstvenom sustavu gomilaju dugovi.

Amandmani vezani za rebalans i financijske potpore za investicije, neke i kapitalne u našem kraju,  a koje je dala Boška Ban Vlahek, ministar Marić je glatko odbio. Tako će izostati sredstva za magnetnu rezonanciju, revitalizaciju Starog grada, Centru za odgoj i obrazovanje, ali i OŠ Donja Dubrava.

Ovakvim očitovanjem, Vlada je sve stavila na teret Međimurske županije koja će sama svojim ionako malim sredstvima dovršavati projekte kako zna i umije.

U Vladi sjedi i ministar Darko Horvat iz Donje Dubrave pa je pomalo neobično da ni taj amandman nije prošao, ali kako je sutra glasovanje o istima, voljeli bi vjerovati da će doći do preokreta i da će Horvat uložiti maksimalne napore da amandman barem za OŠ Donja Dubrava bude izglasan. Naravno i dizanjem ruku  svih saborskih zastupnika iz Međimurja.

(rd)

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*