Međimurje Press
Politika i društvo

ZAŠTITIMO FIZIČKI NOVAC, VRATIMO NAŠU KUNU

Dragi građani Republike Hrvatske, tražimo od vas trenutno vjerojatno najvažniju stvar, da potpišete peticiju kojom bismo tražili od Sabora i Vlade da Ustavom zaštite pravo nas hrvatskih građana na fizički novac. Očekujemo da svi vi potpišete peticiju i da ju proslijedite svim vašim kontaktima putem svih dostupnih društvenih mreža jer ovo je generalna proba za vjerojatni referendum za zaštitu gotovog novca i vraćanje kune kao fizičkog novca uz euro.

1. siječnja 2023. Hrvatska je ušla u Eurozonu i zamijenila svoju nacionalnu valutu Hrvatsku Kunu Eurom. Tim činom je Hrvatska pristala ući i u sustav digitalne valute Centralne banke, CBDC (Central Bank Digital Currency).

Trenutačno svjedočimo enormnim poskupljenjima svega, osobito energije i hrane, i drastičnom padu životnog standarda, a bit će i gore. Euro nam nije pružio obećanu zaštitu od inflatornih udara na standard građana, dapače, uvođenjem digitalnog Eura taj će se trend osiromašenja građana nastaviti.

Zalažemo se za izbor i ustavno pravo na korištenje fizičkog novca u svim situacijama i okolnostima, dok digitalni novac može biti dodatna opcija. Novac mora ostati postojati u materijalnome obliku i ne smije postati samo digitalni impuls. Dovoljna količina novčanica i kovanica uvijek mora ostati u opticaju.

Bez gotovog novca i slobode koju nam on pruža, digitalni novac će dokinuti našu od Boga darovanu slobodu, dokinut će uobičajenu kupnju i prodaju, rad u „fušu“, posuđivanje i darivanje novca na dosadašnji način, te će i sve ostale slobode, koje smo do sada uzimali zdravo za gotovo, biti znatno ograničene ili ukinute. Nećemo imati slobodu kretanja, slobodu izbora i odlučivanja o svom tijelu, a nećemo imati niti zaštitu u vlastitom domu ako vlasnici digitalnog novca tako odluče.

Putem digitalnog novca se omogućava da centralna banka, odnosno Vlada, potpuno kontrolira na što i kada smijemo trošiti svoj novac. Vlada dobija moć neograničene kontrole i upravljanja svakim čovjekom. I najmanji neposluh može dovesti do blokade vašeg bankovnog računa, a nitko vam neće moći pomoći jer neće imati načina.

Taj proces će, ne suprotstavimo li se, ići postupno ali neminovno u smjeru potpunog ukidanja fizičkog novca čemu svjedočimo u Kini, a i u Njemačkoj već imamo neke trgovačke lance koji odbijaju primati gotovinu. I to je tek početak.

Upravo nas je COVID i mjere koje su vladajući donosili podijelio, stoga se sada moramo ujediniti kao Narod koji vjeruje u slobodu i preuzeti odgovornost za budućnost naše djece. Vlada koju smo mi izabrali i plaćamo treba služiti nama. Ne smijemo dopustiti da, po diktatu svjetskih moćnika sa zlim namjerama, vlada nad nama, ljudima i građanima Republike Hrvatske.

Ako Vlada želi pomoći ljudima kojima bi trebala služiti, morala bi vratiti našu hrvatsku kunu kao službenu valutu RH uz euro kao dvojnu valutu. U Ustav mora ući zakon o pravu na korištenje gotovine, odnosno fizičkog novca. U suprotnom, neizbježno ćemo biti gurnuti u totalitarizam koji dolazi s ukidanjem gotovine.

Ovo izravno utječe na svaku osobu u zemlji, muškarca, ženu, stare i mlade. Zajedno možemo popraviti stvari, ali to zahtijeva da preuzmemo odgovornost i obratimo pozornost na ono što Vlada radi. Zauzmimo se da ispravimo stvari, ako ne za sebe, učinimo to za svoju djecu i unuke.

Fizički novac = sloboda

Odsustvo fizičkog novca = ropstvo

Ova peticija će nam dati uvid u to trebamo li i možemo li pokrenuti referendum za ustavnu zaštitu fizičkog novca, odnosno gotovine, i povratak naše valute Hrvatske Kune.

Građanska inicijativa „Ujedinjeni za Čovjeka“

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja