medjimurjepress@gmail.com

Završen Lokalni program APR-a u Međimurskoj županiji

Akademija za politički razvoj (APR) u suradnji s Međimurskom županijom i Udrugom gradova održala je u Čakovcu tijekom siječnja i veljače LAPR edukativni program poticanja razvoja i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama. Kroz tri modula sastavljena od predavanja i panel diskusija polaznici su se upoznali s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije, ustroja lokalne vlasti, ljudskih prava, gospodarskog razvoja mikro zajednica, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici.

Prvi modul, koji se održao u subotu, 26. siječnja, otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo što je Međimurska županija domaćin edukacije. Lokalni APR u Čakovcu dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Polaznici programa bili su predstavnici različitih sektora, od jedinica lokalne samouprave, tijela državne i javne uprave, organizacija civilnoga društva, medija, pomladaka političkih stranaka te poduzetnici i aktivisti različitih profila s područja Međimurske županije i susjednih županija.

Nakon završenog programa, svim polaznicima dodijeljene su diplome i zahvalnice za sudjelovanje. Projekt se održao uz financijsku i organizacijsku potporu Međimurske županije i Udruge gradova – partnera Akademije za politički razvoj.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*