Međimurje Press
Politika i društvo

Željko Pavlic: “Međimurju su potrebne promjene”

Kandidat za zamjenika župana Željko Pavlic (MDS) očitovao se o svojem kandidiranju. 

-Međimurju su potrebne promjene u kreiranju i provođenju različitih politika koje je prezentirao naš kandidat za međimurskog žuapna Mladen Novak. Uz promjenu svih tih politika, Međimurju je potrebna promjena politike prema centralnoj vlasti. Potrebna nam je promjena karaktera međimurske politike; iz pasivne u aktivnu, čvršća i jasna politika koja će štiti međimurske interese.

Zbog toga i dijelom Platforme za ove izbore, kao primjer vođenja upravo takve politike, postala je i Deklaracija o jedinstvenosti Međimurske županije, a kojom se zastupa očuvanje političkog subjektiviteta Međimurske županije, samostalnost lokalne i regionalne samouprave i zaustavljanja procesa iseljenja sjedišta državnih institucija iz Međimurja. Tu posebnu zahvalu odajem predsjedniku Skupštine Međimurske županije gospodinu Mladenu Novaku.

Da bi ostvarenje ovih politika bilo moguće potrebna je i određena politička snaga kao i podrška građana. Snaga ove naše koalicije je u jedinstvenosti oko izbornog programa i njezinoj veličini i širini, veličini po broju stranaka koje je čine, kao i širini za koje se te stranke bore.

Zajedničkom Platformom za ove izbore koalicijski partneri obavezali su se na zajedničko djelovanje isključivo u interesu svih građana Međimurja pa ovom prilikom pozivam sve Međimurke i Međimurce da nam se svojom podrškom pridruže ostvarenju svih ciljeva koje smo si zadali uz poziv “Glave skupa za Međimurje”.

(r)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja