Željko Reiner potpredsjednik Sabora umjesto Plenkovića

ALEKSANDAR MAKOVEC HDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA GRADA ČAKOVCA

Vlada je na nogama i rješava krizu Agrokora što je uzrokovalo nedolaskom Predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da nazoči obilježavanju 27-godišnjici osnutka HDZ-a Međimurske županije večeras u Katoličkom domu u Čakovcu. Njega je zamijenio potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske akademik Željko Reiner.

Današnji događaj jedan je od ključnih događaja za HDZ  Međimurskoj županiji. Sjećanje je to na sve one koji su u tom teškom vremenu konstituirali i formirali HDZ. U kraju koji je po mnogo čemu specifičan i tvrd orah. Nije isto izbore dobivati na način kao u Slavoniji ili Dalmaciji. Ali. uz potporu Zagreba, uz potporu Vlade RH, u svemu onome što smo u dva mjeseca u Međimursku županiju donijeli, vjerujemo da će glasači prepoznati i nagraditi. Ispravili smo sve one greške koje su skoro upropastile projekt Županijske bolnice, donijeli u županiju 52 milijuna kuna. Sve one kritike lokalnih medija koje su bile usmjerene na to da državna sredstva završavaju smo u Metkoviću, Splitu, Zagrebu, nekako smo demantirali. Pred rješavanjem smo gordijskog čvora zvanog Stari grad Zrinskih otprilike 35  milijuna kuna iz strukturnih fondova europske unije je pred vratima – izjavio je Darko Horvat predsjednik HDZ-a Međimurske županije i nastavio

Županu ćemo dati jednu lijepu čestitku, riješit ćemo problem u koji se nekako zapleo i ne zna iz njega izaći, a zove se Dom zdravlja ovdje u Čakovcu, ali dostaviti ćemo niz projekata koji će ovih desetak dana biti objavljeni kroz mjere regionalnog razvoja i ruranog razvoja Ministarstva poljoprivrede. Sve su to projekti koje su osmislili HDZ-ovi ministri. Moja i naša pomoć dovest će do toga da će jedan osjetni dio njih završiti u Međimurskoj županiji“.

Željko Reiner apostrofirao je da je sigurno onima koji su osnivali HDZ u Međimurju bilo teže nego u drugim krajevima Hrvatske. Međimurje je uvijek bilo duboko Hrvatsko. Iako je pri sjedinjenju Matici zemlji kasno došlo, Međimurci su izuzetno kao vrijedni ljudi, ali i domoljubi, prepoznali HDZ kao jedinu snagu koja će stvoriti nakon niza stoljeća snova o neovisnoj, slobodnoj, demokratskoj, hrvatskoj državi – takvu državu. I danas je imamo.

U ispunjenom Katoličkom domu posebno burnim pljeskom nagrađeni su utemeljitelji međimurskog HDZ-a.

(rd)

 

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*