Dok zemlja grca u problemima, Most se bavi nepriznatim golovima i nogometom

U situaciji kada država grca u problemima, kada se spremaju poskupljenja struje i plina i drastičan udar na džepove građana, kada svjedočimo kaosu oko Ine, nepotrebnoj militarizaciji društva, rastu nasilja među mladima, rastu podjela u društvu, ali i rastu netrpeljivosti i govora mržnje prema drugačijima, predsjednik Sabora Božo Petrov i vrh njegove stranke bave se osobnim preokupacijama.

Ne možemo se oteti dojmu da je u ovom trenutku zaista nevjerojatno da se, umjesto da rješava goruće problema građana, Most vodi motom „kruha i igara“. Ako Most zaista želi pomoći hrvatskom sportu, neka provodi postojeći Zakon o sportu ili radi na poboljšanju i izmjenama istoga.

Gledajući čime se i na koji način bave, s punim pravom još jednom pitamo – gdje su nestale reforme? A da nismo jedini koji se to pitaju, potvrđuje i prošlotjedno izvješće Europske komisije, koja je jasno ukazala da otkad su na vlasti HDZ i Most, a posebice ova Titanik Vlada, nema strukturnih reformi, a Hrvatska zbog njihovog bazičnog neznanja i lutanja stoji na mjestu.

Sramotno je da se predsjednik Sabora bavi nogometom, dok glavnim hrvatskim gradom marširaju ljudi u crnom, nanoseći udarce ugledu zemlje u Europi i svijetu, dok u Vladi sjedi ministar obrazovanja kojem je saborski Odbor dokazao plagiranje, a građani u strahu iščekuju poskupljenja energenata zbog Vladinog bezidejnog lutanja. Žalosti što vladajućoj stranci nije prekipjelo na takvim temama i što se nije, ne samo ovako glasno, nego uopće, izjasnila ni o proustaškom maršu na zagrebačkim ulicama, kao ni o dovođenju u pitanje prava žena i prava na pobačaj.

Pozivamo Most da se počne baviti državom i problemima građana, da prestane bježati od odgovornosti i počne raditi posao u Vladi te da konačno osvijesti da nije oporba, nego vlast.

Predsjednik Mladih HNS-a

Matija Zamljačanec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*