03. ožujka Fašnjak u Prelogu

3.3.2019. , NEDJELJA OD 14,00 SATI, FAŠNJAK U PRELOGU

Fašnička povorka i ove će godine proći Prelogom, u organizaciji Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga. Ove godine malo drugačija. Naime, ove godine Prelog predstavlja eskadrilu aviona koji stižu iz Švedske. Prelog je i ove godine dio Varaždinskih baroknih večeri, a kako je zemlja partner ove godine Švedska, u Prelogu su iskoristili poznanstva te dogovorili nabavku najnovijih švedskih aviona, Gripena.

O ovome se nije previše pisalo, zbog kompliciranog postupka javne nabave, koji Turistička zajednica Grada Preloga želi zaobići, a sve kako bi nebo iznad Vučonovca, Juga, Cirkovljana, Oporovca i ostalih gradskih naselja bilo sigurno. Prvi prelet hrvatskih Gripena dogodit će se, baš na Fašnjak. Ove će godine povorka proći Prelogom, u nedjelju 3. ožujka. Program počinje od 14.00 sati okupljanjem na Trgu Slobode kod Doma kulture Grada Preloga, a nastavlja se fašničkom povorkom u 14 i 30 ulicama Preloga. Povorku će već tradicionalno pratiti Puhački orkestar Grada Preloga.

Pozivaju se Mjesni odbori s područja Preloga, udruge, grupe građana te svi koji žele promijeniti svoj izgled na jedan dan da se pridruže velikom fašničkom veselju u Gradu Prelogu. Maskirajte se, uredite i na taj način uljepšajte ovaj dan i uživajte u bogatoj ponudi uz čaj i slatke krafne. Nakon fašničke povorke skupine će se predstaviti na Trgu ispred Doma kulture. Vrhunac manifestacije biti će suđenje i spaljivanje Fašnjaka. Predstavit će se i novosnovani Auto moto karting klub Prelog.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*