medjimurjepress@gmail.com

2. Svjetsko prvenstvo u igri “Čovječe ne ljuti se” u disciplini “Onk bak”

Pred nama je sportski događaj godine u svijetu i ovom dijelu galaksije – 2. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” u organizaciji Udruge Trash. I ove godine na kultnim Olimpijskim igrama društvenih igara očekuju se borci iz svih dijelova Varaždina, a prvenstvo će ove godine imati i međunarodni karakter jer je svoj dolazak najavila i jaka reprezentacija Međimurja. Prijave za natjecanje su otvorene i svi ljubitelji sporta, borbe i dobre zabave pozvani su da se prijave. Pobjednik će biti nagrađen peharom “Zlatni banzek” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna, a gubitnik prvenstva tradicionalnom “Drekastom medaljom”.

  1. Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Grada Varaždina u igri “Čovječe, ne ljuti se!” u disciplini “Onk bak” bit će održano u subotu, 17. lipnja, s početkom u 15:00 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu.

Društvenu igru ‘Čovječe, ne ljuti se’ znaju gotovo svi no disciplina Onk Bak nije igra već borba. Od pamtivijeka ljudi teže natjecanju i odmjeravanju vještina. I dok su pobjednici zlatnim slovima upisani u povijesne knjige, poraženi često završe u ropotarnici povijesti. Onk Bak ispravlja tu nepravdu i jednako vrednuje i pobjednika, ali i poraženog. Pobjednik se nagrađuje posebnih peharom “Zlatnim banzekom”, dok se poraženom dodjeljuje mitska “drekasta” medalja koja zauvijek označava njegov poraz, a dužan je nositi i “kapu” kako bi mu se ostali igrači i publika lakše rugali. Natjecanje je to, nikako igra, u kojoj igrači konstantno vrše psihološki pritisak jedni na druge pokušavajući izbaciti protivnika iz ravnoteže. Urote, dogovori, ismijavanje, ruganje i prevrati standardni su dio natjecanja koje je na taj način preraslo u nešto više od igre.

Prijave za natjecanje su otvorene, a prijaviti se mogu samo punoljetne osobe. Kotizacija iznosi 30 kuna, a uplaćuje se na mjestu događaja prilikom preuzimanja figurica i kockice. Zainteresirani za nastup moraju poslati svoje ime i prezime, e-mail adresu, borbeno ime ili nadimak te godinu rođenja na e-mail info@trash.hr ili u inbox facebook stranice Udruge Trash. Prijavljenim igračima putem e-maila bit će dostavljena pravila igre i ostali detalji natjecanja.

Pobjednik natjecanja bit će nagrađen “Zlatnim banzekom” i novčanom nagradom u iznosu od 1000 kuna dok će poraženom biti dodijeljena “Drekasta medalja”.

Podsjetimo, prošle je godine na prvenstvu nastupilo 28 boraca iz svih dijelova Varaždina i šire, a titulu prvaka Varaždina i svijeta osvojio je borac kodnog imena Jourek FTP koji je najavio da kreće u obranu titule. Riječ je o iskusnom igraču koji je ubilježio i nastupe na neslužbenim svjetskim prvenstvima u varaždinskom Gojancu i mađarskom Kaposvaru no bez većih uspjeha.Titula najgoreg igrača prvenstva je pak nakon šokantne završnice pripala je borcu kodnog imena Titan kojemu je tako dodijeljena «Drekasta medalja».

(Luka Špac)

 

 

 

 

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*