Adventska priča Svijeta prirode

Unatoč kiši i prohladnom vremenu, jučer je na imanju Svijeta prirode i OPG-a Lukač svečano otvorena manifestacija ‘Adventska priča Svijeta prirode’, koja se odvija u organizaciji Svijeta prirode j.d.o.o.  uz pokroviteljstvo Općine Gornji Kneginec i u suradnji s OPG-om Lukač.

U manjem krugu ljudi, inicijator projekta, Josip Lukač, istaknuo je kako su ciljevi  ne samo ove manifestacije, već i nadolazećih projekata i aktivnosti na imanju, popularizacija domaćeg načina slobodnog uzgoja životinja, ali i života na selu te pozicioniranje OPG-a Lukač i Svijeta prirode kao turističke top destinacije, ne samo za posjetitelje iz dječjih vrtića i škola, već i za domaće i strane turiste i putnike namjernike.

‘Želja mi je da se ovdje okupljaju ljudi koji cijene prirodu, poštuju život u skladu s njom, podržavaju bioodrživost i održivost kao takvu’, istaknuo je Lukač i ujedno zahvalio obitelji i posebice supruzi Nikolini, na podršci i prilici da ostvaruje svoje snove. Manja i veća događanja, poput razgledavanja, proslava i kampova dali su prave smjernice za daljnje poslovanje.

U ime općine Gornji Kneginec, okupljenima se obratio zamjenik načelnika Robert Đuranec. Kako je napomenuo, načelnik Goran Kaniški daje podršku ovom događaju, no zbog obaveza nije osobno mogao nazočiti. Prilikom svog izlaganja, Đuranec je izdvojio važnost očuvanja seoskog načina života i zadovoljstvo što je obitelj Lukač pozitivan primjer zajednici. Dodao je i sljedeće –’Budući da je Josip zapravo u općinu s projektom stigao dosta kasno i neplanirano, nismo bili u mogućnosti podržati ‘Adventsku priču Svijeta prirode’ onako kako ćemo to učiniti dogodine, kad se prijave na natječaje koje će Općina raspisati već početkom godine. Vjerujem da su dugoročni planovi ovdje održivi i da će posjetitelji biti jedanko iznenađeni i zadovoljni kao što smo sad mi. Općina će rado sudjelovati i u marketinškom dijelu i na svim ostalim područjima kad je u pitanju promocija ovakvih događanja.’.

Iako se očekivao veći broj uzvanika, oni koji su pristigli, opustili su se uz zanimljivu ponudu sadržaja; naime vatreni program  Loop Cirkusa pružio je okupljenima dašak egzotike, a imali su prilike i premijerno čuti pjesmu posvećenu Varaždinbregu, u izvedbi mame i kćeri iz obitelji Bobek. Pri samom kraju službenog otvorenja, okupljene je iznenadio Djed Mraz, podijelo slatkiše i dao je naputak da se mora širiti informacija o njegovu boravku na ‘Adventskoj priči Svijeta prirode’.

U narednih 20-ak dana, na imanju uz cestu D3, 300-tinjak metara od lokalne trgovine, odvijat će se spomenuta priča, čiji su ciljevi popularizacija hrvatskih autohtonih pasmina životinja, tradicijskog načina seoskog života i božićnih običaja. Svakodnevno, osim na Badnjak, Božić, te posljednjeg dana 2017. i prvog dana iduće godine, od 17 do 21 sat, možete prošetati uz fenjere, svijećice i baklje, a usput doživjeti nesvakidašnju kombinaciju u kojoj uz šetnju i boravak u prirodi možete ponešto i naučiti, prisjetiti se nekih stvari i običaja, šapnuti pokoju želju Djedu Mrazu te vidjeti kako će izgledati žive jaslice… Potom imate prilike okrijepiti se uz voćni čaj ili pak kuhano vino.
Ulaznice su dostupne po cijeni od 25,00 kn za odrasle i 15,00 kn za djecu.

(Maja Videc Bakal)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*