Međimurje Press
Showtime

Čakovčanke koje nižu uspjehe!

Članice Čakovečkih mažoretkinja i Twirling kluba Čakovec, pod vodstvom trenerica Smiljane Nedeljko, Ive Merdanović i Leone Posavec ostvarile su vrhunske rezultate na Europskom prvenstvu koje se održalo u Poreču od 20.10. – 24.10.2021. godine.

Na Europskom prvenstvu u mažoretu juniorska ekipa je sa svojim prvim nastupom na europskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju u kategoriji Batonflag Team juniori. U Batonflag Teamu nastupile su Anita Bulat, Karolina Horvat, Katja Kolac, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Zara Nedeljko, Tara Vidović i Emily Vuk. U kategoriji duet s rekvizitima kadeti nastupile su Katja Kolac i Zara Nedeljko sa temom Friends i osvojile odlično 6. mjesto.

Rad udruge i njihov dotadašnji uspjeh prepoznat je od strane Hrvatskog saveza mažoretkinja te je na svečanom otvaranju prvenstva zastavu Hrvatske reprezentacije nosila njihova članica Emily Vuk.

Twirling klub Čakovec na Europskom prvenstvu u twirlingu predstavljale su svojim prvim europskim nastupom Mia Nedeljko i Tara Vidović. Prvo zlato za Twirling klub Čakovec i jedinu zlatnu medalju za reprezentaciju Hrvatske na ovom europskom prvenstvu osvojila je Mia Nedeljko, kao najmlađa natjecateljica u kategoriji strutting x juvenile. U kategoriji strutting x youth nastupila je i Tara Vidović te u velikoj konkurenciji izborila 9. mjesto.

Članice Čakovečkih mažoretkinja i Twirling kluba Čakovec svojim su izvedbama i uspjehom nadopunile niz odličja Hrvatske reprezentacije te predstavile svoj grad i državu na ponos svih nas. Kao jedna od četiri međunarodnih sudaca iz Hrvatske na prvenstvu je sudila i Smiljana Nedeljko.

Veliko hvala Gradu Čakovcu, Zajednici sportskih udruga Čakovec i roditeljima na potpori i podršci prilikom odlaska na europsko prvenstvo te svim navijačima, malim i velikim koji su nas bodrili od kuće i slali poruke podrške!

Njihove članice vratile su se kući sretne i ponosne, uz pregršt novih iskustava.

Iva Merdanović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja