Čakovečke mažoretkinje- najava Državno prvenstvo mažoretkinja

Na 22. Državno prvenstvu mažoretkinja u Solinu u novim kostimima

Čakovečke mažoretkinje već dugi niz godina svojim odličnim rezultatima, atraktivnim izgledom spadaju u sam vrh kulturnih zbivanja u međimurskom kraju, a i šire.

Uz brojne nastupe, humanitarne programe, smotre, svakako je važan i odlazak na Državno prvenstvo. Ove godine natjecanje održava se u Solinu od 27.04.2018.- 29.04.2018. Intenzivne pripreme, reorganizacija sastava i upornost sigurno će pridonijeti uspjesima naših timova na samom natjecanju. Ove godine na natjecanje odlaze sa dva sastava- minime i mlađi juniori i čak 12 koreografija koje su s djecom pripremile trenerice Smiljana Nedeljko i Iva Prprović.

Čakovečke mažoretkinje predstavit će se sa tri ekipne koreografije i čak 9 sola i dueta. Osim tradicionalnog mažoret plesa njeguju i tematske grupe s rekvizitima u koje ugrađuju originalnost i kreativnost te razne tehnike baratanja sa štapom i drugim rekvizitima, Kako bi se što kvalitetnije predstavile ove godine na natjecanje odlaze u novim uniformama. Svoje tradicionalne kostime zamijenile su novim atraktivnim crno zlatnim odorama te spojile moderno i tradiciju.

sdr

Odlazak na Državno prvenstvo svakako ne bi bio moguć bez potpore roditelja koji ih svesrdno prate i podržavaju, Grada Čakovca te sponzora: Međimurskih voda d.o.o. Čakovec, LM Komunikacija te drugih.

Čakovečke mažoretkinje natjecat će se u 3 ekipne kategorije i to u kategoriji tradicionalni mažoret ples minime mlađe (Tena Gotal, Ema Blažinčić, Bella Rašperger, Ana Maria Dančo, Ana Deban, Lana Kovačević, Eba Horvat, Franka Strnad, Klara Jurić, Melani Zadravec, Jana Mikulaj, Emily Oletić, Sara Oletić, Doroteja Sršan, Dora Vuk, Vita Varga, Lara Šalamon i Ela Mesarek) te

mlađi juniori u kategoriji tradicionalni mažoret ples i u kategoriji grupa s rekvizitima (Karolina Horvat, Leona Huzjak, Zita Miličević, Lorena Lajtman, Katja Kolac, Anita Bulat, Emily Vuk, Zara Nedeljko, Klara Golubić, Taša Gotal, Tara Vidović , Hana Pfeifer Kacian, Helena Veselko, Nika Goričanec, Klara Haman, Ena Kovačić, Anamarija Makarić, Nika Kovačić, Elena Kropek i Karla i Klara Grašić).

Po prvi puta u kategoriji solo s rekvizitima najmlađi natjecat će se Eba Horvat, Nika Goričanec i Emily Vuk te u kategoriji kadeta Anita Bulat ,dok će se po prvi puta u duo kategoriji najmlađi natjecati Zara Nedeljko i Katja Kolac, Ana Maria Dančo i Franka Strnad, Klara Golubić i Zita Miličevića, u juniorima Anita Bulat i Elena Kropek te u seniorima Karla i Klara Grašić.

Prije samog natjecanja po već dobro uhodanoj tradiciji održavaju i generalnu probu kako bi svi oni koji ne putuju s njima mogli uživati u raskoši koreografija koje će tamo prezentirati. To je isto tako posebno iskustvo jer dolaze roditelji, simpatizeri i bivše članice Udruge kako bi podržale nove naraštaje u ovoj lijepoj aktivnosti. Generalna proba održat će se u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u nedjelju,22.04.2018. u 15,00 sati.

Djevojkama i njihovim voditeljicama želimo puno uspijeha na nadolazećem prvenstvu!

(S.Nedeljko)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*