Četvrtu godinu zaredom održan plesni događaj FlashMove

Na Trgu Republike u Čakovcu danas je 300-tinjak osnovnoškolaca i srednjoškolaca kojima su se pridružili  umirovljenici, plesali u sklopu projekta FlachMOVE.

NowWeMOVE kampanja je najveća europska kampanja za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti koju je 2012. g. pokrenula Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA) iz Copenhagena, a okuplja i povezuje ključne dionike “sporta za sve” iz različitih sektora društva, kako bi se zajedno borili protiv pandemije tjelesne neaktivnosti u čitavoj Europi. Kampanja se sastoji od mnogih aktivnosti koje se održavaju kroz čitavu godinu (Dan bez dizala, MOVE Week, biciklistička tura “Sada na bicikle”, Flash mob-FlashMOVE, MOVE CONGRES), a Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije s 50-tak partnera iz svih sektora društva, sudjeluje u svim aktivnostima. 

Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA), uz brojne partnere diljem Europe, organizira u sklopu NowWeMOVE kampanje od 2013. godine flash mob – veliki plesni događaj

U Međimurju se FlashMOVE tradicionalno održava u koordinaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije također uz multisektorsku suradnju. Prošle je godine FlashMOVE bio u Međimurju organiziran na šest lokacija (Čakovec, Mačkovec, Mursko Središće – Peklenica, Prelog, Belica i Gardinovec), a sudjelovalo je više od 800 plesača.  Snimljen je i zajednički video, koji je potom bio izuzetno dobro promoviran putem socijalnih mreža.

Ravnateljica zavoda prim. Marina Payer Pal na početku današnjeg okupljanja naglasila je važnost kako je tjelesna aktivnost za djecu i adolescente važna za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja.

Plesače je pozdravila zamjenica župana Sandra Herman, a obratili su im se i Ivana Šimunić, koordinatorica školskih preventivnih programa za srednje škole te voditeljica Informativnog centra Europe DIRECT Čakovec Marija Stanković, upoznavši  sudionike s inicijativom ovog eventa.

(r)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*