Međimurje Press
Showtime

Etno duo Goga&Željko oduševili koncertom uz fontanu!

Nakon upješne biciklijade “Čak Bajk” u okviru manifestacije Dani Grada Čakovca 2022.,  nedjeljna večer bila je rezervirana za opuštanje uz glazbu i koncert Etno dua Goga & Željko.

Uz svoje najveće hitove, poznate međimurske pjesme i ljubav prema svom kraju pretočenu u note, publici su se predstavili kraj fontane u čakovečkom Perivoju Zrinskih.

Dobro poznati međimursko-varaždinski duo, nakon mnogobrojnih nastupa izvan svog kraja, rado se predstavlja domaćoj publici, pa su uz svoj etno-jazz band “KAJazzere” pripremili nezaboravnu večer glazbe i opuštanja u Čakovcu.

Suradnja ovo dvoje glazbenika započela je još ranih 90-ih godina, kada su za potrebe čakovečke televizije snimili spot i još nekoliko tamburaških obrada. Varaždinska pjevačica koja je svoje vokalno usmjerenje sve više pronalazila u folklornoj glazbi s kojom je od rane mladosti odrastala i svestrani glazbenik iz Mačkovca, također profiliran tom vrstom glazbe, svoj su zajednički glazbeni put započeli u ljeto 2013. godine. Dio zapisa izvornih pučkih pjesama koje je Gordana Lach kroz godine uspjela sakupiti po selima Zagorja i Međimurja, Željko Grahovec odlučio je osvježiti novim modernim aranžmanima, dajući im duh vremena u kojem živimo.

Etno duo Goga i Željko danas se svrstavaju među čuvare hrvatske glazbene kulturne baštine, a u okviru Dana Grada Čakovca predstavit će se još jednom, na jubilarnom 20. Mefu – Međimurskom festivalu zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić” u petak 27. svibnja od 21 sat u atriju Starog grada.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja