Bili smo na snimanju projekta “Velike i male zvijezde”

Projekt humanog karaktera za pomoć djeci sa sindromom Down čiji su pokretači Tamara Peras i Vjeran Žganec Rogulja polako ulazi u završnu fazu snimateljskog dijela. Kalendar za iduću godinu, uz pomoć mnogobrojnih volontera, ponovno će obradovati sve koji vole velike zvijezde, a  koje ni u jednom trenutku ne dvoje oko uključivanja u projekt.

Martin Sagner i Smiljka BencetZlatko Dalić, Mia Dimšić, Ana Rucner, Goran i Bojan NavojecĐurica Drobac, Ivana Paradžiković, Vanna, Dino Rađa, Davor Dretar Drele, Tomislav Jelinčić, Ljubomir i Jan Kerekeš, uz mališane sa sindromom Dawn, nesebnično su stizali u Čakovec u dvoranu Scheier i strpljivo pozirali kako bi se zadovoljili profesionalni standardi.

Na ovom projektu veliku zahvalnost iskazuje predsjednica Udruge za sindorom Dawn Međimurske županije Višnja Horvat.

“Kako sustavno financiranje ove udruge na nivou države nije rješeno, nego se svako snalazi na svoj način, a nama je ovo velika pomoć. Registar osoba s Dawn sidromom ne postoji. mi u udruzi imamo 32 djece koje koriste sve terapije koje udruga pruža. Imamo dvanaest djece iz Varaždina, jedno iz Koprivnice i Ludbrega. Pomaci u Hrvatskoj su još premali u liječenu djece i to je veliki problem. Puno je administrativnih zapreka i trebat će još dosta vremena da država osigura barem osnove, a tu prije svega mislim na pomaganje roditeljima oko reguliranja radnog odnosa ,do vještačenja i samog socijaliziranja u vrtićko i školsko obrazovanje” – napominje gospođa Horvat majka troje djece, od čega jedno s Dawn sindromom. Na kraju izjave zaželjela je da profunkcionira Regionalni centar s poteškoćama u razvoju. Kako navodi, i ostale su udruge male i stapanjem u jednu instituciju, olakšao bi se pristup cjelokupnoj problematici kako potrebitoj djeci tako i roditeljima.

Današnje snimanje započelo je dolaskom selektora hrvatske nogometne reprezentacije, srebrnog trenera Zlatka Dalića. 

“Ostavio sam sve obaveze i došao na snimanje. Za mene je to čast i ponos da mogu biti s ovom djecom. Tako iskazujemo zajedništvo, važnost i gestu koja je za mene jako važna, ali ujedno i podstrek njihovim roditeljima u daljnjoj životnoj borbi”.

Donosimo dio atmosfere sa snimanja… 

(r)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*