medjimurjepress@gmail.com

Uskoro veliki foto natječaj

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ kreće 15. ožujka!

„Nedavno sam zastala, s telefonom u ruci, u SMS poruci je pisalo da je ovo moja četvrta godina s Hrvatskom zajednicom županija i natječajem Volim svoju županiju. Kud prije? Dakle, eto nas opet, s, nadam se, još kvalitetnijim prijavama. Količina je već odavno prešla neke pragove, dobivamo jako puno prijava, prošle godine oko 3600, zavrtjelo mi se u glavi, ali puno više volim kad mi se vrti u glavi i malo mi zalupa srce od kvalitete“, započinje priču o foto natječaju Volim svoju županiju profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Projekt „Volim svoju županiju“ započeo je 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3600 fotografija iz svih hrvatskih županija. Na foto natječaju sudjeluju amaterski i profesionalni ljubitelji fotografije, a iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta. Naposljetku, postav izložbe donira se ustanovi u županiji s najaktivnijim sudionicima natječaja.

„Činjenica da fotografije nakon izložbi završe u nekom objektu u kojem je potrebno razveseliti ljude, ili im pružiti pozitivnu distrakciju (npr u zadarskoj Općoj bolnici), dakle, ta činjenica me posebno veseli i zbog nje sve nekako ima nov i humaniji cilj. Stvoriti nešto lijepo i time veseliti druge ljude. To veliki bonus ovoj manifestaciji“, ističe Mare Milin.

Na natječaju mogu sudjelovati amateri i profesionalci. Iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije.

Ove godine natječaj počinje 15. ožujka stoga pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju da prate obavijesti kako bi mogli sudjelovati u projektu približavanja osobitosti hrvatskih krajeva širokoj publici.

http://www.hrvzz.hr/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*