medjimurjepress@gmail.com

Gastronomija 2019. – Srednja škola Prelog

Ove subote, 8. lipnja u prijepodnevnim satima na Trgu Slobode (kod Doma kulture) održat će se 6. Gastromanija Srednje škole Prelog.

Riječ je o gastro manifestaciji na kojoj će se kuhati bograč, te predstaviti kroz različite radionice i igre kreativnost učenika Srednje škole Prelog.

Iako je trebala biti održana još krajem travnja, pa potom u svibnju, dva puta smo je odgađali zbog vremenskih neprilika. No, ovaj puta smo odlučili biti jači od vremena, izbrusili smo noževe i izglancali kuhače, ispeglali majice i kape, pripremili povrće i divljač, te odlučno krenuli u treći pokušaj.

Ukupno 6 ekipa sa 36 sudionika među kojima će biti učenika kuhara i turističko hotelijerskih komercijalista, predstavnika osnovnih škola, te stručnih učitelja kuharstva mjerit će svoje umijeće i znanje u spremanju ove delicije. Kuhat će i ravnatelj Tomislav Gregur, ali i profesori drugih strukovnih i opće obrazovnih predmeta.

Dakle, totalni show.

A dok će oni kuhati, publiku će animirati ostali polaznici škole koji pripremaju palačinke, tortilje, fine napitke, eko proizvode, tombolu, zabavne igre, veselje i radost.

Manifestacija će početi u 8,00 sati, dok se ocjene stručnog žirija za najbolji bograč očekuju oko 11,00 sati. A kakva će se borba za najbolje voditi najbolje oslikava činjenica da će u žiriju biti predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni, predsjednik Uprave mesne industrije Vajda Alen Kajmović, najiskusnija stručna učiteljica kuharstva u SŠP Milena Štajerec te ovogodišnji predstavnik SŠP-a na prestižnom natjecanju Gastro Mihael Mesarić.

Degustacija bograča bit će oko 11,30 sati.

S obzirom da je svake godine interes javnosti za Gastromaniju sve veći, ove godine kuhamo 5 manjih kotlića i jedan veliki, a svi će biti, kao i uvijek, više nego izvrsni. Stoga ne sumnjamo da će se i ove godine tražiti „porcija više“. Zato požurite i Gastromaniju nikako ne propustite. Sve vas srdačno pozivamo i radosno očekujemo.

Moto ovogodišnje Gastromanije je: „K’o bograč SŠP-a ne košta, ne zna kaj propušta.“

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*