medjimurjepress@gmail.com

Cordon Bleu jedno je od najpoznatijih svjetskih jela

PUNJENI POHANI TELEĆI ODREZAK

Naučite ga pripremati kod kuće i zadivite vaše goste – . Divno meso omotano oko šunke i sira koji se topi… može li ručak biti sočniji?

Potrebno vam je:

 • 50 ml suncokretova ulja
 • 560 g telećih kotleta
 • sol
 • 100 g kuhane šunke
 • 60 g glatkog brašna
 • 2 jaja
 • 0.50 žličice limunove korice
 • 150 g krušnih mrvica

Priprema:

 1. Razmotajte komad plastične folije na radnu površinu i premažite ga uljem. Posložite teleće kotlete na foliju i pazite da između njih ostavite dovoljno mjesta. Pokrijte meso drugim komadom plastične folije. Tucite meso batom kako biste ga dovoljno stanjili i kasnije napunili šunkom i sirom. Maknite gornju foliju i posolite svaki komad mesa.
 2. Pripremite nadjev. Uzmite tanku krišku šunke i na nju stavite sir. Koristite sir poput gaude. Šunku potom presavijte zajedno sa sirom pa stavite na kotlet. Isto učinite sa svakim komadom mesa. Nakon toga svaki kotlet presavijte na pola i prstima pritisnite rubove.
 3. Za pohanje mesa trebat će vam tri zdjele – jedna s brašnom, jedna u kojoj ste izmiješali jaja s naribanom limunovom koricom i jedna s krušnim mrvicama.
 4. Kotlet prvo uvaljajte u brašno s obje strane. Višak brašna otresite. Zatim kotlet ubacite u smjesu s jajima. Također pazite da je meso sasvim prekriveno smjesom. Na kraju, meso uvaljajte u krušne mrvice. Nježno tapkajte prstima kako bi se mrvice čvrsto uhvatile za kotlet.
 5. Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijte ulje. Kotlet stavite na vruće ulje i pecite dok ne postane zlatno-smeđ. Nakon tri do četiri minute sa svake strane, kotleti su gotovi. Vruće meso izvadite iz tave i stavite na papirnati ručnik kako bi se ocijedilo.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta

Dobar tek!

(t)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*