Uspješni domaćini regionalnog natjecanja „Gastro“ za I. regiju

U Svetom Martinu na Muri u Hotelu Spa Golfer održalo se regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko – turističkih škola u obrazovnom sektoru za turizam i ugostiteljstvo-GASTRO 2018. – za I. regiju – Središnja Hrvatska

Samoj svečanoj podjeli priznanja i zahvalnica prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec te domaćin i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur i  mnogobrojni gosti. „Izuzetno sam ponosan na svoju školu, mentore, učenike, cijelu ovu sjevernu regiju u kojoj smo najjači i sada je ovo natjecanje pokazalo tu izvrsnost. Svim dobitnicima želim mnogo uspjeha na državnom natjecanju“, rekao je Gregur.

Više od 60 ekipa u 8 disciplina cijele regije

Međimurska županija osnivač je većine osnovnih i srednjih škola, među ostalima i Srednje škole Prelog  kojom se ponosimo i koja svake godine stvara sve bolje rezultate, pa samim time ova uspješna organizacija nikako nije slučajna. Sretan sam što se upravo u Međimurju održava Gastro za I. regiju, a siguran sam da ste sklopili brojna nova prijateljstva, uživali u druženju s vršnjacima, ali i degustirali vrhunsku gastronomsku ponudu koja se desetljećima stvarala u najsjevernijoj hrvatskoj županiji“, rekao im je tom prigodom župan Posavec.

Upravo su se u Svetom Martinu na Muri okupili mnogobrojni stručnjaci iz područja ekonomije, turizma i ugostiteljstva koji su s mnogo entuzijazma pokazali svoje vrhunsko umijeće i kvalitetu rada zajedno sa svojim učenicima, kroz niz različitih disciplina. Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 učenika i učenica u 8 disciplina, koje su se sastojale od 5 gastronomskih i 3 hotelijersko turističkih disciplina. Ponos viđenim izrazio je i Kvakan koji je svim dobitnicima poželio mnogo uspjeha i sreće u nadolazećim aktivnostima te skorom državnom prvenstvu koje će se održati u Malom Lošinju. Nagrade najboljima podijelila je viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo Monika Belle. Učenici ugostiteljsko – turističkih smjerova iz srednjih škola Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko zagorske županije, Sisačko – moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske i Međimurske županije još jednom su pokazali svoju kreativnost i znanje.

Spomenimo kako su samu svečanost zatvaranja svojim nastupom oplemenile članice školskog zbora Srednje škole Prelog uz voditeljicu profesoricu Đurđicu Katanec.

(mg)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*