Glazbena karijera Gabrijele Hrženjak

Imala sam prilike razgovarati s mladom glazbenicom prekrasnog glasa i izgleda, Gabrielom Hrženjak (21.g.) iz Varaždina

Gabriela je treća godina solističkog pjevanja na glazbenoj akademiji u Ljubljani. Kao prateći vokal nastupala je s mnogim slavnim osobama od kojih ističe Lanu Jurčević, s kojom se kasnije istinski sprijateljila.

Trenutno priprema za 3 međunarodna natjecanja. Prvi nastup ju očekuje 8.ozujka “Temsig” u Sloveniji u mjestu Škofja loka pa zatim u travnju „Daleki akordi“ u Splitu te u Slovačkoj „Luventus Canti“.

Kada si se zaljubila u glazbu?

Prvi put sam se susrela sa glazbom s četiri godine kada su me roditelji upisali na balet. Odmah do učionice baleta bila je učionica pjevanja tete Zdenke Knapić  “Mali slavuji”, gdje sam provela petnaest godina. Nakon toga sam upisala Osnovnu Glazbenu školu u Varaždinu smjer klavir, a kasnije i Srednju glazbenu smjer solo pjevanje.

Kako si se odlučila za studij u Ljubljani?

Za studij baš u Ljubljani sam se odlučila zbog profesorice, jer mi se jako svidio njezin pristup. Znači došla sam ja na prvi sat, a ona mi je rekla da bi me htjela uzeti, krenula sam ja na prijemni i prošla.

Koje prednosti si dobila studijem u velikom gradu?

Ljubljana je prekrasan grad i otvora mnoge mogućnosti. Upoznala sam puno mladih koji se bave različitim vrstama umjetnosti i mogu zaključiti da je grad vrlo raznolik.

Kako je nastupati sa slavnim facama?

Osjećaj je super,  jer shvatiš da su i oni obični ljudi. Na televiziji sve to izgleda veoma veliko, a ustvari su oni isto obični ljudi kad se ugase kamere, prijateljski raspoloženi i uvijek spremni pomoći.

Tko ti je najveći uzor?

Definitivno Vanna, Nina Badrić te Zorica Kondža, jer sam još kao mala obožavala njezine pjesme, a od stranih izvođača obožavam pjesme pokojnih diva Whitney Houston i Ette James,. Beyonce i Celine Dion su mi isto jedne od dražih pjevačica. Ipak, najveći uzor u svemu oduvijek je moja obitelj, jer bez njih ne bih uspjela ovo sve ostvariti.

Koja pjesma zauzima posebno mjesto u tvom srcu?

Pjesma koja mi je još kao malenoj curici ušla u uho je “Ima jedan svijet” koju sam pjevala na Supertalentu 2009 godine kada sam dogurala do polufinala, a u zadnje vrijeme često pjevam od Ette James “At Last”.

Koja je tvoja poruka za mlade?

Obavezno da budu hrabri, jer sve što sanjamo možemo i ostvariti. Trud se uvijek isplati!

Razgovarala: IVANA RADIKOVIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*