Međimurje Press
Showtime

Intervju: Dj Enej Mlakar a.k.a. DJ Aneas!

Na neto završenom Forestlandu “ulovili” smo za razgovor mladog osamnaestogodišnjeg Dj-a  Eneja Mlakara a.k.a.  DJ Aneas iz Ptuja. Dio je DJ akademije koju vodi jedan od najuspješnijih Dj-eva iz regije Timotej Gradišnik poznatiji kao Timo G.  Enej je imao priliku dijeliti pozornicu s  popularnim imenima poput Senidah, Voyagem, Nuccijem, Matrodom, Mark Sixmom, Vandal Stevom te Noel Hollerom. Uz njegova mentora najveća podrška su mu prijatelji te majka Tatjana Ambroz i otac Dejan Mlakar.

Kada si se prvi put zaljubio u elektroničku glazbu? 

Prvi put kad sam se zaljubio u elektroničku glazbu je kad sam vidio set  Martina Garrixa. Oduševila me njegova izvedba s obzirom na njegove godine u to vrijeme te sam sam sebi rekao da li ja želim biti poput njega.

Koliko vremena posvećuješ produkciji? 

Produkciji posvećujem oko 2 do 3 sata dnevno, a ako radim na nekom velikom projektu ili collabu mogu posvetiti i do 7 ili 8 sati na dan.

Kakav je Timo G kao mentor, što si najbolje naučio od njega? 

Timo G je DJ i mentor kojeg ću pamtiti cijeli život. Naučio me svemu što trebam znati za uspjeh u svojoj karijeri, naučio me uspješno miksati te napraviti show i oduševiti pobliku. Jako sam zahvalan što imam upravo njega za mentora i prijatelja.

Jeli te ulovila trema kada si zakoračio na glavnu pozornicu od Forestlanda?

Moram priznati da je pomalo. Toliki broj ljudi i toliko veliki stage, a naravno da kao i svaki DJ želiš napraviti nezaboravan show i oduševiti publiku. Prvih 5 minuta me baš jako lovila trema. No tada sam se opustio i napravio show točno kakvog sam si zamislio.

Kakvu glazbu najčešće slušaš u slobodno vrijeme? 

U slobodno vrijeme od glazbe slušam različite vrste, a najčešće rap, house i pop.

Smatraš li da mladi danas premalo cijene glazbu te imaš li u svojem krugu prijatelja one koji slušaju drugačiju glazbu od tvoje? 

Mladi danas cijene glazbu koju najviše slušaju. Neki ne istražuju nove vrste glazbe, ali je elektronska glazba zadnjih mjesec dana dobila poprilično veliku pažnju i počela se slušati ponovno.

S kim od svjetskih DJ-eva bi najradije ostvario suradnju?

Martin Garrix. Garrix mi je idol još od kad sam tek počeo sa svojom karijerom, a jedna od najvećih želja mi je da sjednem u studio s njim i da radimo na glazbi.

Koja je tvoja najveća želja za budućnost?

Moja najveća želja za budućnost je da idem na velike turneje i da otkrijem svijet. Jedna od njih je i glazbeni festival Tommorowland u Belgiji, a također želim odraditi i China Tour u Kini.

Razgovarala: Ivana Radiković

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja