Huawei slavi 10 milijuna globalno prodanih jedinica svojih P20 Pro i P20 smartphonea

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) objavila je kako je prodano 10 milijuna primjeraka Huawei P20 Pro i Huawei P20 smartphonea u prvih 5 mjeseci nakon što je lansiran na tržište, omogućujući ljubiteljima fotografije širom svijeta fotografiranje zapanjujućih prizora svojim uređajima. Ovaj podvig pokazuje povjerenje korisnika diljem svijeta u Huawei kao brand, ali i u inovativne tehnologije koje razvijaju za svoje uređaje, prije svega orijentirane poboljšanju performansi kamere. Huaweijeva najnovija linija high-end smartphonea ostvarila je iznimne prodajne rezultate na ključnim tržištima Kine i zapadne Europe na kojima su ostvarili osjetno bolje rezultate od svojih prethodnika.

„Ohrabruje nas odličan odaziv korisnika širom svijeta na naše najnovije perjanice. Prešavši brojku od 10 milijuna prodanih primjeraka postavili smo ljestvicu jako visoko, ali upravo nas to ohrabruje da nastavimo raditi ono što nam najbolje ide – razvijamo revolucionarne inovacije koje potom stavljamo u ruke naših korisnika.“, izjavio je Kevin Ho, predsjednik Handset Business odjela u Huawei Consumer Business Grupi.


Huawei P20 Pro i P20 prva su dva uređaja koja su postigla troznamenkasti rezultat na DxOMarku, tržišnom standardu kada su u pitanju kvaliteta kamere i leće uređaja. Huawei P20 Pro je i danas na vrhu rang-liste DxOMarka kada su u pitanju mobilni uređaji s rezultatom od 109 bodova, a najbliži konkurent zaostaje čak 6 bodova. Kamere uređaja izrađene u suradnji s Leicom, Master AI funkcija, vrhunske performanse uređaja u noćnim uvjetima i veliki senzori po prvi su puta donijeli fotografije profesionalne kvalitete na smartphone uređaje omogućujući čak i potpunim amaterima da snime savršen prizor. Također, predstavljanjem boja Twilight i Pink Gold za P20 seriju uređaja, Huawei je pokrenuo novi trend u dizajnu smartohonea i potaknuo mnoge druge proizvođače da učine svoje uređaje dostupnima u više boja.

Ranije ovog mjeseca EISA (European Image and Sound Association) je obznanila kako je Huawei P20 Pro proglašen najboljim smartphoneom za razdoblje 2018./2019. ističući pritom kako je uređaj „najnapredniji, najinovativniji te tehnički najsuperiorniji smartphone ikad“. Ovo je još jedna potvrda kako je Huawei P20 Pro najbolji smartphone kojeg korisnici danas mogu kupiti.

Na IFA 2018 manifestaciji Huawei je predstavio boje Morpho Aurora i Pearl White za uređaje iz P20 serije. S nijansama inspiriranim prirodom, Huawei je obogatio svoju ponudu boja za još dvije.

(Nika Turković)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*