medjimurjepress@gmail.com

Huawei želi e-učenjem povezati škole i ponuditi svima kvalitetno obrazovanje

Huawei u suradnji sa obrazovnim institucijama diljem svijeta razvija niz inicijativa kojima želi osigurati pristup visokokvalitetnim obrazovnim resursima, kao što su digitalni kurikulumi i aplikacije za e-učenje, a razvija i program edukacije nastavnika za kvalitetno predavanje na daljinu

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera – GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Tema pristupa kvalitetnom obrazovanju posebno je na važnosti dobila ove godine, uslijed krize uzrokovane koronavirusom zbog koje normalnu nastavu nije moglo izvoditi više od 63 milijuna nastavnika osnovnih i srednjih škola. Iako su nekima na raspolaganju bili digitalni alati, pokazalo se da, uz sam pristup tehnologiji, postoji velika potreba za kontinuiranim razvojem digitalnih edukativnih sadržaja, ali usavršavanjem učitelja diljem svijeta kako bi se podigla kvaliteta obrazovanja na daljinu.

“Vjerujemo da svi imaju pravo na obrazovanje i pravo na jednake mogućnosti. Kao tehnološka tvrtka Huawei želi pomoći u međusobnom povezivanju fokusirajući se na dva važna područja – povezivanje škola i razvoj digitalnih vještina”, rekao je Ken Hu, zamjenik predsjednika Huaweija adresirajući problem da 50 posto svjetske populacije i dalje nema pristup internetu zbog čega digitalni jaz u obrazovanju i dalje raste.

Huawei će u sklopu globalne inicijative TECH4ALL svim nastavnicima i učenicima diljem svijeta osigurati pristup visokokvalitetnim obrazovnim resursima, kao što su digitalni kurikulumi i aplikacije za e-učenje, a pomoći će i usavršavanju nastavnika i učenika kroz osiguravanje internetske veze u školama. Također, po pitanju digitalnih vještina Huawei planira organizirati obuku ranjivim skupinama u udaljenim područjima, kroz projekte mobilnih učionica sa širokopojasnim pristupom internetu poput DigiTrucka i posebnih programa pod nazivom „Skills on Wheels“. To su posebni programi za najsiromašnije dijelove svijeta. Od pokretanja DigiTrucka u Keniji krajem prošle godine, osigurana je obuku za više od 1.500 učenika i nastavnika u ruralnim područjima. Huawei se nada da će u sljedeće dvije godine proširiti program i na zemlje poput Francuske, Filipina i druge u kojima postoji potreba za takvim pristupom.

Dodatno, Huawei je početkom travnja u sklopu Huawei ICT akademije pokrenuo program “Learn ON”, usmjeren na sveučilišne talente diljem svijeta koji studiraju neka od područja ICT-a. Program okuplja globalne sveučilišne partnere i u ponudi ima više od 130 mrežnih tečajeva (MOOC) koji pokrivaju napredna tehnološka polja poput umjetne inteligencije, big data-e, 5G-a i IoT-a.

Luka Bojić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*