Međimurje Press
IT Kultura i obrazovanje

I. osnovna škola Čakovec organizirala konferenciju imena „Umjetna inteligencija u obrazovanju“!

Dana 31. svibnja 2022. godine, najveća i najstarija međimurska škola proslavila je svoj dan. Učenici i djelatnici Škole predstavili su mnoštvo raznovrsnih najznačajnijih i najuspješnijih aktivnosti koje su provodili tijekom cijele tekuće školske godine.

Jedna od aktivnosti kojom se Škola ponosi je Erasmus+ ARTIE. Riječ je o međunarodnom partnerstvu za razvoj inovacija i razmjenu dobre prakse „Erasmus+ Artificial Intelligence in Education – challenges and opportunities of the new era: development of a new curriculum, guide for educators and online course for students“ u kojem sudjeluju partnerske škole Agrupamento de Escolas do Barreiro iz Portugala, I Spoleczna Szkola Podstawowa im. Unii Europejskiej w Zamosciu iz Poljske, Nefinia, ustanova iz Nizozemske koja se bavi stručnim usavršavanjima učitelja i nastavnika i pruža podršku obrazovnim sustavima EU u uvođenju najnovije tehnologije u obrazovanje, Hrvatski robotički savez i I. osnovna škola Čakovec kao glavni koordinator partnerstva.

Povodom proslave Dana škole organizirana je konferencija pod nazivom „Umjetna inteligencija u obrazovanju“ na kojoj su ravnatelj Škole, Siniša Stričak i voditeljica projekta Ivana Ružić predstavili projekt ARTIE i njegove rezultate. Predstavljane su raznovrsne aktivnosti i projekti iz područja primjene napredne tehnologije u obrazovanju koji su doprinijeli da I. osnovna škola Čakovec postane jedna od tri digitalno zrele škole u Republici Hrvatskoj, okiti se naslovom jedne od dvadeset i šest certificiranih AI škola i posebno se istakne među tri najuspješnije AI škole u Republici Hrvatskoj.

Značajan doprinos Konferenciji i općenitu digitalnom razvoju Škole doprinijeli su pozvani predavači: izv. prof. dr. sc. Igor Balaban s Fakulteta organizacije i informatike koji je održao predavanje Digitalna transformacija škola te Ivan Vlainić, prof. iz Srednje strukovne škole Samobor koji je predstavio primjere dobre prakse i modernizacije kurikuluma: IoT i inovacije u nastavi.

Ivana Ružić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja