ITC CrisCon konferencija 2017.

U Križevcima se 30. rujna 2017. godine po prvi puta održava CrisCon konferencija 2017.

To je događanje namjenjeno informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima, a i ostaloj populaciji koju zanimaju ICT tehnologije s ciljem dijeljenja znanja i povezanosti informatičke i obrazovne zajednice u Hrvatskoj te promoviranja Križevaca kao sredine koja potiče razmjenu znanja, izvrsnost i razvoj ICT tehnologija.

U tri smjera :

  • EDU smjer
Predavači :
1. Gabrijela Vratarić Zagreb MVP
2. Martina Valec Rebić Križevci
3 Nenad Trajkovski Zagreb MVP
4. Tomislav Lulić Zagreb MVP
5. Željka Knezović Zagreb MVP
6. Tomica Turković Križevci

 

  • Developerski smjer
Predavači
1. Andrej Radinger Zagreb MVP
2. Bernardin Katić Osijek MVP
3. Dobriša Adamec Karlovac MVP
4. Domagoj Pavlešić Zagreb MVP
5. Tomislav Bronzin Zagreb MVP
6. Toni Petrina Zagreb

 

  • IT Pro smjer
Predavači
1. Luka Manojlovič Nova Gorica, Slovenija MVP
2. Ljubo Brodarić Split MVP
3. Romeo Mlinar Zagreb MVP
4. Tomica Kaniški Zagreb MVP
5. Vedran Kesegić Zagreb MCM SQL Server
6. Robert Petrunić Jastrebarsko

 

18 predavanja koja će održati vrhunski predavači iz Hrvatske i Slovenije

Vrijeme održavanja konferencije je 30. rujna 2017. sa početkom u 9 sati i trajanjem do 17 sati, nakon čega je na rasporedu panel-diskusija.

U sklopu konferencije, održat će se i panel-diskusija čija će tema biti : “ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj“  koja jamči zanimljivu i dinamičnu raspravu. Moderirat će ju gospodine Igor Pavleković, direktor ovogodišnje WinDays 17 Tehnology konferencije.

Visoka razina organizacijske kvalitete, ali i kvalitete predavača koji dolaze iz Hrvatske i Slovenije i većina kojih su nositelji titule Microsoft MVP (Most Valuable Profesional), jamči vrhunsku konferenciju.

Organizatori konferencije, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, su Križevački poduzetnički centar, Srednja škola „Ivan Seljanec“ te Osnovne škole „Ljudevit Modec“ i „Vladimir Nazor“ Križevci.

Zašto smo se odlučili na organizaciju konferencije?

Aktivna sudjelovanja članova organizacije CrisCon konferencije na raznim konferencijama i na raznim predavanjima IT struke dovela su do ideje da se u ovom dijelu Hrvatske napravi IT konferencija koja će omogućiti svima zainteresiranima da za puno manje iznose kotizacija u odnosu na ostale stručne konferencije budu upoznati tehnologijama koje se tržištu nude i kako se tim tehnologijama upravlja. Ideja je dugo bila s nama, a velika motivacija potaknuta je od strane novog političkog vodstva u gradu Križevcima, gospodina gradonačelnika Marija Rajna i i dogradonačelnika Danijela Šaška koji uvažavaju struku i prepoznaju potrebu za konstantnom edukacijom u struci. Kako je nedavno inicijativa Križevačkih informatičara i tehnologa, organiziranim tehnološkim večerima, pokazala i dokazala da postoji veliki entuzijazam za razvijanjem znanja i pokretanjem projekata koji imaju važnost i težinu, te mogu doprinijeti razvoju gospodarstva nadamo se i vjerujemo da će volonterski angažman nas kao organizatora konferencije ovom konferencijom još više probuditi potencijal i motivaciju za koji smo sigurni da spava u velikoj većini koja si ne može priuštiti skupe kotizacije stručnih konferencija.    

Kako povezati obrazovanje i gospodarstvo?

Jedini način povezivanja gospodarstva i obrazovanja je stalna komunikacija i suradnja svih zainteresiranih strana.

Danas postoji veliki jaz između znanja koja završeni učenici i studenti imaju prilikom izlaska na tržište rada i potreba koje tržište rada ima prema njima u vidu specifičnih znanja i vještina.

Naša obaveza je prepoznati potrebe koje poslodavci najčešće imaju ali ih ne dobivaju od takve ciljane radne skupine.

Na to možemo djelovati na nekoliko načina, jedan od njih je i organizacija ovakvih konferencija gdje se polaznicima na konkretnim primjerima i sa konkretnim znanjima pomaže u povećanju njihovih kompetencija, a sve sa svrhom da i obrazovni sustav shvati gdje su i u čemu su potrebe gospodarstva za znanjima te da ih uvrste u svoje kurikulume.

Kakvim procjenjujete poduzetnički potencijal u vašoj regiji?

Naša regija je tradicionalno orjentirana na obrtništvo i tu imamo znatan potencijal.

Novo vrijeme i tranzicija prema ekonomijij znanja pred budući radni kadar postavlja nove premise.

Naša prednost i naš potencijal je definitivno u pružanju znanja odnosno u inžinjerskim rješenjima bez obzira da radi li se o IT sektoru ili izradi specifičnih rješenja za industriju ili sektor usluga.

Mi po svojim proizvodnim kapacitetima ne možeo globalno konkurirati masovnoj proizvodnji npr. kineskog gospodarstva, ali možemo prodavati svoju stručnost.

To naravno predpostavlja stvarnu realizaciju koncepta cjeloživotnog obrazovanja i stalne dodatne edukacije kako bi mogli konkurirati vrhu ponude. Taj koncept može biti u sklopu formalnog obrazovanja, ali i temeljen na principima ovakvih stručnih konferencija i seminara.

Time na jednostavan i prihvatljiv način podižemo znanje, kompetencije i stručnost koja će posredno doprinjeti konkurentnosti.

Potencijal nam je izvrstan, ali je na njemu potrebno dugotrajno i intezivno raditi.

Očekujete li da će ovakva konferencija pomoći u razvoju znanja, ali i prilika za razvoj gospodarstva? 

Ovakva konferencija je u poslovnom svijetu uobičajena i smatra se nužnom. Znanja u ovom specifičnom području se stalno mijenjaju i rijetki imaju prilike samostalno pratiti novosti i biti stalno u vrhu bez ovakvih konferencija.

Stoga je odgovor definitivno potvrdan. Ovakvom konferencijom se podiže stupanj kompetencija, stječe se sigurnost u znanje i svakako se usvajaju nova znanja.

(Goran Žarinac)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*