MIS-ovci se plasirali na državno natjecanje

Nakon održavanja županijske razine informatičkog natjecanja INFOKUP 2016 objavljeni su službeni rezultati s listama pozvanih učenika na državnu razinu natjecanja. Članovi udruge Mladi informatori Strahoninca i ove godine su postigli izvanredne rezultate te je tako plasman na državno natjecanje ostvarilo čak petero:

  • Martin Josip Kocijan 8. r. (mentori Miljenko Blažeka i Dejan Drabić)
  • Mihael Pristav 8. r. (mentori Zlatko Okreša i Dejan Drabić)
  • Vedran Cifrek 7. r. (mentori Neven Smoljanec i Dejan Drabić)
  • Matija Bujanić 5. r. (mentori Karlo Zadravec i Dejan Drabić)
  • Leo Stričak 5. r. (mentori Nataša Boj i Dejan Drabić)

Prema sadašnjim informacijama četvorica njih će biti jedini predstavnici iz Međimurske županije na državnoj razini spomenutog natjecanja.

IMG_3282 20160116_090739
IMG_3349 IMG_3350

Natjecanje će se održati od 15. do 18. ožujka u Primoštenu te su u cijeloj državi sada u jeku pripreme za finalno natjecanje. Obzirom da je informatika jedna od najznačajnijih i najperspektivnijih grana današnjice, zasigurno i u budućnosti, u suradnji sa školama motiviraju djecu i roditelje te mnogima pomažeu kako bi stekla znanja i vještine analitičko logičkog načina razmišljanja koje imaju izravan utjecaj na uspjeh djece. I to ne samo u programiranju, već je dokazano da su takve vještine primjenjive na svim razinama života, osobito poduzetništva. Obzirom da je za takvim IT kadrom najveća potražnja, a ujedno su i najbolje plaćeni, potpora njihovom radu ne bi trebala izostati.

Svakodnevno se ističe kako je informatika važna za budućnost i napredak zemlje. MIS-ovci su započeli taj put prije 12 godina. Naglasak je na djecu, jer djeca su budućnost društva, stoga je to najisplativije ulaganje. Ulaganje koje ima višestruki povrat od uloženog, ali i zadovoljstvo svih što sr djeci omogućilo da imaju bolju budućnost.

Izvor: udruga -mis.hr

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*