MIS Strahoninec

Započela LOGO liga

29.10.2017. unatoč nedjelji i prilici za odmor, naši članovi branili su boje Međimurskog informatičkog kluba Čakovec na 1. kolu Hrvatske LOGO lige. Važno je napomenuti da je rezultat pripremljenosti djece plod suradnje udruga Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) i udruge Mladi informatičara Strahoninec (MIS) uz važnu potporu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM), zahvaljujući kojem se spomenuto natjecanje i održalo.

Obzirom na tehnološke trendove u (razvijenom) svijetu, ponosimo se da smo uspjeli našu djecu usmjeriti ka još jednom naprednom informatičkom, preciznije, programerskom natjecanju.

Obzirom da je STEM obrazovanje od presudnog značaja za (naj)mlađi naraštaj, voljeli bismo da ova vijest bude poticaj široj zajednici da u Međimurju postoji jedan od najjačih programersko-robotičkih “edukativnih centar” u Republici Hrvatskoj namijenjen edukaciji djecu. Jer, ulaganje u budućnost djece, najisplativije je ulaganje koje će se višestruko vratiti svima nama…

Hrvatska LOGO liga pokrenuta je s ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima u 2016. godini od strane Hrvatskog saveza informatičara. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku LOGO koje se provodi kroz šest kola tijekom školske godine, te na kojem mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske.

Tijekom školske godine 2015/2016 održana je pilot sezona s dva kola, prošle školske godine prva sezona u punom opsegu, dok se ove školske godine natjecanja održavaju kroz šest kola natjecanja, od listopada 2017. do ožujka 2018. godine.

Naši natjecatelji polaznici 3. do 6. razreda osnovne škole. Mnogima je ovo bilo prvo informatičko natjecanje u životu i vrlo smo ponosni jer su spremno i odgovorno prihvatili taj izazov. Rezultati s natjecanja će biti obznanjeni nakon nekoliko dana, odnosno dok ih na državno povjerenstvo službeno objavi.

(Dejan Drabić, mag. inf.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*