Popularizacija programiranja kod djece

U petak 8. prosinca 2017. godine sklopljen je sporazum između Pučkog otvoreno učilišta Varaždin, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) i Mladih informatičara Strahoninca (MIS) kojim je dogovorena organizacija i provođenje radionica programiranja za učenice i učenike osnovnih škola na području grada Varaždina.
Riječ je o besplatnim radionicama upoznavanja učenika osnovnoškolske dobi s programiranjem i poticanja razvoja interesa i talenta za ovo područje kod učenika.

U razdoblju od prosinca 2017. do travnja 2018. godine provodit će se 2 vrste radionica u prostorijama Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu:

1.    “Moj prvi program” (Scratch) – za učenike 3. i 4. razreda

2.    “Micro:bit radionica” – za učenike 5. i 6. razreda

Dragi roditelji, ako je Vaše dijete učenica/učenik 3., 4., 5. ili 6. razreda neke od varaždinskih osnovnih škola, prijavite nju/njega za sudjelovanje na besplatnim radionicama programiranja za najmlađe. Radionice smo organizirali u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike i udrugom Mladi informatičari Strahoninca (MIS). Putem kontakt podatka koji nam ostavite obavijestit ćemo Vas o datumu radionica i grupi u kojoj će biti Vaše dijete. Predavači su diplomanti FOI-a, STEM ambasadori u Republici Hrvatskoj s vrhunskim referencama i brojnim osvojenim nagradama. 

Prilikom potpisivanja sporazuma, predsjednik udruge “MISDejan Drabić, mag.inf. istaknuo je:

“Ono što želim naglasiti jest da se kvaliteta naših radionica, a posebice predavača/mentora, proširila diljem države. Dugotrajan i ustrajan rad s djecom, na radost i korist najmlađima, urodio je plodom. Naši najmlađi članovi, djeca, tako osvajaju pregršt nagrada, a naš rad biva zamijećen u toliko mjeri da nas mnogi žele angažirati kao predavače”.

Sve će one biti za djecu besplatne zbog potpora FOI-a i POU Varaždin. Zasigurno je ovo lijepa informacija za međimurce, jer smo radom i uspjesima postali lideri na državnoj razini.

(mg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*