STEM auto 2018. – jednakost prilika!

Besplatne radionice digitalne pismenosti, programiranja i robotike

10. srpnja 2018. u 16 sati

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Knjižnicom “Nikola Zrinski” Čakovec organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Radionica se održava u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec (Multimedijalna dvorna) Trg Republike 4, Čakovec 10. srpnja 2018 (utorak) s početkom u 16 sati.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji posjećujemo Sjevernu Hrvatsku. Ovim putem želimo pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja.

Tijekom godine STEM auto će posjetiti Dalmaciju, Istru, Kvarner, Liku i Gorski Kotar kao i druge lokacije Hrvatske. Detalje o planiranoj ruti i radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a: CroatianMakers.hr.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

STEM auto je u 2016. i 2017. putovao po Hrvatskoj u 4 ciklusa. Naš edukator je u dvije godine projekta održao više od 100 besplatnih radionica za preko 1600 djece u regijama Slavonije, Dalmacije i otoka te središnje Hrvatske. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje ( http://croatianmakers.hr/hr/stem-auto/ ), a ovdje (http://stemauto.croatianmakers.hr/) je interaktivna karta prošlih ciklusa STEM auta.

Sve bi bilo ne izvedivo bez suradnje i pomoći udruge “Mladi informatičari Strahoninca” (MIS) i voditelja Dejana Drabića.

(Gordana Vidović)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*