Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave

Međimurska županija bila domaćin radionica „Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave“

Pojavom novih društvenih medija, komunikacija i protok podataka dobilo je novu dimenziju u brzini prenošenja informacija do krajnjih korisnika. Iako je velik  izazov prilagoditi već postojeće komunikacijske strategije sadašnjim digitalnim uvjetima čiji se razvoj i inovacije izmjenjuju gotovo pa na dnevnoj bazi, ponekad je teško držati korak s najnovijim trendovima na tržištu. Shodno tome u Velikoj vijećnici u Međimurskoj županiji, održana je radionica „Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave“ koju organiziraju Lokalna Hrvatska uz partnerstvo Hrvatske zajednice županija, Udruga gradova u RH, Udruge općine RH i Međimurska županija, a prisutne je s navedenom tematikom upoznao Željko Erceg.

Virtualna prisutnost u jedinicama lokalne samouprave!

Dizajniranom internetskom stranicom, kreiranjem sadržaja, interakcijom, odnosno dvosmjernom komunikacijom, stvara se virtualna prisutnost kao ključan element u sadašnjim medijskim istupima.

Iako Međimurska županija slovi kao jedna od otvorenijih prema javnosti, te se ističe kao primjer ostatku Hrvatske, edukacija o novim tehnologijama, korištenju interneta kao jednog od sredstva za informiranje građana, uvijek je dobrodošla i potrebna u svim segmentima društva. Ovom radionicom nastoji se objasniti jednostavnost pristupa u postavljanju i održavanju, te potencijalu web stranica kao i aktivnom uključivanju jedinica lokalne samouprave kao obaveznih u objavljivanju potrebnih informacija. U dijelu edukacije govorilo se i o WEB stranicama kao sredstvu za promocije i potencijala lokalne zajednice u nacionalnom okruženju te o primjeni i koristi društvenih mreža koje osiguravaju vidljivost i transparentnost prema svim zainteresiranim javnostima.

(Branko Matuza)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*