medjimurjepress@gmail.com

Web tehnologije – oni koji ne prate razvoj i trendove, ispadaju iz igre

Vjerojatno ne postoji osoba koja konzumira informacije na bilo koji način koja nije upoznata s mantrom suvremenog svijeta koji se ne staje razvijati. Razvoj donosi nova znanja, nove spoznaje, a u konačnici novu vrijednost i kvalitetu života. Stoga mantra suvremenog doba – neprestano učiti i raditi na sebi – ne izlazi s naslovnica. Tako bismo kazali nekad i mislili to doslovno. Danas je to frazem, ali značenje je ostalo jednako. Ukoliko želite pratiti razvoj područja kojim se bavite i biti pritom stručnjak koji živi od svoga rada, važnije je nego ikad stalno učiti.

Ako ta premisa vrijedi za poljoprivredu i ugostiteljstvo, nedvojbeno vrijedi i za područje IT-a. Nije tu riječ o tome da stalno polazite neke formalne fakultete i škole nakon kojih doma nosite certifikate koje ćete okačiti na zid, već o tome da s kolegama iz sektora ili industrije te ako je moguće i s nekim većim facama sjednete ponekad na kavu i neformalno razgovarate. Naravno da to nije baš uvijek jednostavno niti imate svaki dan prilike sjesti s Ivom Špigelom i komentirati njegove kolumne koje redovito čitate. Ili pak s Kišasondijem razgovarati o arhitekturi sigurnosti. Srećom, postoje dani i postoje mjesta na kojima to možete.

Takvo je mjesto čakovečka Weblica, koja je ove godina okupila 250 sudionika koji su cijeli dan kroz predavanja, radionice i pauze za kavu davali, primali i razmjenjivali informacija o najnovijim trendovima i razvojima u području web tehnologija. Od serverless aplikacija preko igara i empatije u dizajnu sučelja do pitanja arhitekture sigurnosti sustava otvorenog koda i vrlo uskih tema poput .NET Core 3.0 i N1QL-a.

(dv)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*