medjimurjepress@gmail.com

Značajan napredak Huaweija na području održivog razvoja

Huawei CBG je objavio svoje Izvješće o održivom razvoju u kojem ističe postignuća tvrtke u održivosti tijekom proteklog desetljeća. Dokument uključuje područja dostupnosti informacija, obrazovanja i zdravlja, zaštite okoliša i korporativne odgovornosti.

Da bismo postigli održivost, vjerujemo da održavanje korporativne odgovornosti i inovacije idu ruku pod ruku. Održivost je jedan od glavnih prioriteta i u potpunosti je integrirana u našu strategiju poslovnog razvoja. Nastojimo demokratizirati pristup inovativnoj tehnologiji kako bismo premostili digitalnu podjelu, tako da svi mogu uživati u besprijekornom pametnom korisničkom iskustvu”, istaknuo je Wan Biao, COO Huawei CBG-a.

Huawei CBG svojom korporativnom misijom i odgovornošću smatra pružanje jednakog pristupa tehnologiji globalnim potrošačima. Otkako je 2017. godine optimizirao iskustvo pristupačnosti s razine sustava pomoću EMUI 5.1 korisničkog sučelja, Huawei vrši suptilne promjene u dizajnu kako bi poboljšao iskustvo za različite korisnike. Do danas je kompanija na svoje pametne telefone uključila 15 različitih značajki pristupačnosti, koje svakog mjeseca koristi otprilike 10 milijuna korisnika širom svijeta.

Vrijednost tehnologije leži u poticanju promjena. Integrirajući funkcionalnosti upravljanja zdravljem u svoje pametne uređaje, Huawei je svakom korisniku dao osobnog zdravstvenog pomoćnika i proaktivno potaknuo upravljanje zdravljem u svoje ruke. Trenutno je 1,8 milijuna korisnika preuzelo i registriralo se u aplikaciju Heart Health Research, a aplikacija je uspješno pomogla u identificiranju više od 4 200 sumnjivih slučajeva fibrilacije atrija.

Huawei se zalaže i za zeleni dizajn proizvoda kako bi umanjio njegov utjecaj na okoliš. Primjerice, u svoje pametne proizvode uključuju višestrana i integrirana rješenja za uštedu energije. Prema testu potrošnje energije uobičajene aplikacije, energetska učinkovitost na Huawei pametnim telefonima poboljšala se za oko 50 posto od 2015. do 2019. Od 2015. je Huawei pomogao 500.000 pametnih telefona da pronađu novog vlasnika kroz svoj program trgovine. Zamjenom plastične ambalaže vlaknastim materijalom, sadržaj plastike u Huawei P40 seriji smanjio se za 17 posto u usporedbi s prethodnom generacijom, smanjujući upotrebu plastike za 17.500 kg na 10 milijuna pametnih telefona. Usvajajući standardizirani dizajn, Huawei će lansirati sljedeće uređaje Mate serije koji imaju 68 posto poboljšanu upotrebu ambalaže i 55 g materijala u pakiranju manje u usporedbi s Mate 7 serijom. To znači da na svakih 10 milijuna pametnih telefona Huawei štedi 550 tona papira, što je ekvivalentno spašavanju 9.350 stabala.

Tijekom posljednjeg desetljeća Huawei CBG surađuje s programerima, dobavljačima i industrijskim udruženjima kako bi se proaktivno uključio u održivi razvoj. Primjerice, tvrtka pomaže dobavljačima u istraživanju emisija ugljika, a rezultati pokazuju da ju je 25 dobavljača smanjilo za 540.000 tona u 2019. godini. Huawei je također obavio sastanke s više od 15.000 radnika u tvornicama kako bi saznao više o njihovim životnim i radnim uvjetima, te im osigurao život i rad u zdravijem i sigurnijem okruženju.

Objavljivanjem izvještaja Huawei je podigao razinu održivosti i korporativne odgovornosti, a u kompaniji vjeruju da je svaki doprinos značajan. Od smanjenja emisije ugljika do poboljšanja pristupačnosti, Huawei će nastaviti doprinositi stvaranju boljeg svijeta za svaku osobu.

Luka Bojić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*