Međimurje Press
Korisni savjeti

Air France nastavlja s automatiziranom uslugom provjere putovnica za cjepivo “Ready To Fly”!

Air France je u srpnju 2021.godine pokrenuo “Ready To Fly”, besplatnu uslugu koja putnicima daje potvrdu da imaju potrebne zdravstvene dokumente za svoje putovanje prije dolaska u zračnu luku.

Ova usluga korisnicima pruža brže i lakše iskustvo putovanja te se izbjegavaju višestop ne provjere na dan polaska.

“Ready To Fly” se pokazao popularnim među putnicima te se progresivno primjenjuje u cijeloj mreži Air Francea. Trenutno je dostupan na više od 140 ruta pri polasku iz 80 zračnih luka, što predstavlja više od 600 dnevnih letova uključujući:

  • Sve domaći letovi u Francuskoj i do/iz Korzike i Francuskog prekomorskog odjela
  • Letove za/iz Sjedinjenih Država, Argentine, Čilea i Brazila
  • Letove iz Francuske za Njemačku, Španjolsku, Grčku, Italiju, Portugal, Gabon i Senegal
  • Letove za Francusku na polasku iz Europe i Kanade.

Od 24. siječnja 2022. propusnica za cjepivo je obvezna na domaćim letovima u Francuskoj za putnike u dobi od 16 i više godina (isključujući letove za/iz Korzike i francuskih prekomorskih departmana).

  • Usluga “Ready To Fly”, putnicima omogućuje provjeru putnih dokumenata prije leta te je dostupna je na 140 ruta i 600 dnevnih letova Air Francea,
  • Provjera se može izvršiti online ili izravno na samposlužnim kioscima na dan polaska.
  • Od lansiranja “Ready To Fly”, koristilo je više od 600.000 putnika

Ivana Radić

 

Kako bi smanjio vrijeme potrebno za obradu dostavljenih dokumenata, Air France zamjenjuje ručnu provjeru propusnice za cjepivo automatiziranom provjerom, osiguravajući da putnici koji putuju u Francusku dobiju trenutnu potvrdu. Ova je značajka dostupna nekoliko dana prije polaska, na isti način kao i kod bilo kojeg drugog postupka provjere Ready To Fly dokumenata –putnici primaju e-poruku od Air Francea s pozivom da učitaju svoju propusnicu za cjepivo na sigurnu internetsku platformu. Korisnici koji nisu koristili uslugu pred validacije mogu alternativno skenirati QR kod svoje propusnice za cjepivo tijekom prijave na samposlužnom kiosku u zračnoj luci na dan polaska.

Find out more about Ready To Fly

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja