medjimurjepress@gmail.com

Akademija za roditelje A+

Ciklus edukativnih radionica za roditelje

Duštvo psihologa Varaždin poziva Vas na ciklus edukativnih predavanja i radionica za roditelje. Ciklus se sastoji od 7 radionica u trajanju od dva sata te će se održavati svaku drugu subotu u prostorijama Društva.

Radionice su namjenjene roditeljima i svima ostalima željnim znanja te osobnog rasta i razvoja na području roditeljstva. Ciklusom su zahvaćene sve faze razvoja djeteta, s fokusom na psihofizičkom, emocionalnom i socijalnom razvoju. Radionice će voditi magistrice psihologije Tea Bukvić i Monika Melnjak. Predavačice u nastavku predstavljaju teme:

MI DJECA GENERACIJE Z

U današnje doba roditeljstvo je pod povećalom društva, dostupno je raznim kritikama, savjetima i usmjeravanjima više nego ikad prije. Saznajte kako možete uskladiti sve svoje uloge koje moderno doba donosi te ujedno biti najbolji roditelj svom djetetu.

POMOZI MI DA IZRASTEM VELIK I ZDRAV

Ubrzani rast i razvoj jedna su od glavnih obilježja djece predškolske i školske dobi. Iako se razumijevanje dječjeg razvoja može činiti jednostavnim, radi se o vrlo složenim procesima koji se odvijaju potpuno spontano, prema prirodnim zakonitostima, a opet individualno za svako dijete. Na ovoj radionici naučiti ćete kako se razvijaju naša djeca i kako im možete u tome pomoći.

VOLI ME RIJEČIMA

Odnos između roditelja i djeteta iskustvo je koje nagrađuje i donosi mnoga zadovoljstva. U isto vrijeme, ono je jedno od najtežih i najsloženijih iskustava, često opterećeno frustracijama ili nerazumijevanjem zbog loše komunikacije. Iako su sukobi roditelja i djece neizostavni dio odrastanja, naučite kako se mogu ublažiti, pa čak i izbjeći.

MAMA, TATA, ŽIVOT NIJE HAKUNA MATATA

Roditelji se ponekad međusobno, a i sami sa sobom, teško dogovore kako postaviti granice u odgoju i u kojem ih je točno trenutku potrebno utvrditi. U želji da djetetu pružimo najbolje i najviše nastaje „čušpajz“ bez pravila, odgovornosti i briga. Kako spriječiti ili promjeniti takve obrasce odgoja tema je ove radionice.

ŠTO SE TO DOGAĐA U MOJOJ GLAVI?

Socijalni i emocionalni razvoj dijeteta bitne su komponente koje se lako mogu previdjeti, a njihovo zanemarivanje može dovesti do mnogih neprilagođenih ponašanja. Saznajte kako dijete psihološki sazrijeva i doživljava svijet oko sebe.

MAMA, TATA, ČITAJTE IZMEĐU REDOVA!

Zašto Vaše dijete još uvijek spava s vama u krevetu? Zašto je ponovo udarilo onog dečkića iz vrtića, a tisuću puta ste rekli da se to ne smije?! Zašto se počelo zatvarati u sobu? Zašto ga živcira sve što kažete? SOS, prva pomoć stiže!

MOJI STARCI – MAGISTRI RODITELJSTVA (radionica je namjenjena sudionicima koji odslušaju cijeli ciklus)

Na završnoj radionici ukratko ćemo ponoviti naučeno na prethodnim radionicama. U opuštenoj atmosferi uz iće i piće, zaokružit ćemo ciklus i dodijeliti  diplome magistara roditeljstva. Tko zna, možda uskoro netko od Vas postane i doktor roditeljstva J.

Prva radionica održat će se 3. ožujka 2018. Prijave se primaju putem e-maila, zaključno s 28.02.2018. Broj mjesta je ograničen. Ovisno o broju prijavljenih formirat će se jedna ili dvije grupe i to redoslijedom pristizanja prijava. Predviđena vremena održavanja predavanja i radionica su od 9:30 do 11:30h te od 13 do 15h.

Cijena jedne radionice iznosi 70 kn, a cijelog Ciklusa 350 kn.

E-mail adresa za prijave: azra.akademijavz@gmail.com

Pozvamo vas na zajedničko traganje za najboljim odgovorima na odgojne potrebe Vaše djece. Dobro došli!

(Tea Bukvić, mag. psih.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*